Rezervišite avio karte za Ostravu i upoznajte treći po veličini češki grad smešten na istoku zemlje, na tromeđi sa Poljskom i Slovačkom.

Važan rudarski i metalurški centar Moravske i čitave republike, igubio je svoj industrijski značaj prestankom ekspoatacije uglja krajem prošlog veka.

Danas se ovaj grad, kroz koji protiče reka Odra, sa razvitkom aerodroma i obnovom atrakcija sve više okreće turizmu.

ČeškaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Ukoliko putujete iz Ostrave ili ste kupili avio karte do ovog grada i planirate da u njemu provedete svoj odmor, preporučujemo da obiđete:

  • Masarikov trg
  • Šlesku tvrđavu
  • Muzej rudarstva Landek
  • Pivaru Ostravar
  • Gradsku katedralu

Gde kupiti avio karte za Ostravu?

Iz ove češke metropole možete putovati avio kompanijama Ryanair i KLM Airlines ka brojnim evropskim i svetskim destinacijama, a jeftine letove potražite na našem sajtu.

ikona naslovaShopping

Šoping

Ostrava se smatra glavnim šoping-centrom regiona. Postoje male prodavnice, kao i hipermarketi i šoping galerije, gde pod jednim krovom možete pronaći sve što tražite.

U gradu Ostrava postoje i male pjace sa svežim voćem, povrćem ili cvećem. 2001. Ovde je otvorena najveća knjižara u celoj zemlji. Knjižara Librek rasprostranjena je u četiri prodavnice i zauzima ukupnu površinu od 3 000m2, sa češkom, stranom i klasičnom  literaturom, kao i časopisima, razglednicama, kalendarima, udžbenicima i čitavim asortimanom pribora.

Suvenire možete kupiti za sebe ili za svoju porodicu i prijatelje u filijalama Gradskog informativnog centra Ostrava, koje se nalaze u centru grada.

ikona naslovaHoteli

hotel

Ako ste uspeli da obezbedite jeftine letove do “čeličnog češkog srca” neophodno je potražiti i mesto u kome ćete odsesti. Najveću ponudu hotela, hostela i apartmana možete naći na stranici smeštaj u Ostravi.

ikona naslovaTransport

Transport

Javni prevoz u gradu Ostravi organizuje Integrisani transportni sistem (ODIS). Unutar grada postoji sedam stotina vozila koja se koriste u gustoj tramvajskoj, autobuskoj i trolejbuskoj mreži koja godišnje prevozi 114 miliona putnika. Vozni redovi svih ruta navedeni su na stanicama, a dostupni su i u štampanim verzijama i na internetu.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

CZK

ikona language

Češki

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip E)

ikona airport

OSR

ikona naslovaAerodromi Ostrava

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

bojan

Milica Milošević

Drugarica moja živi u Ostravi. Standard im je super, cene nisu previsoke tako da je interesantna tursitička destinacija. Ako budu neke promo cene za avionske karte pišite molim vas

4 godine ago

Review Ostrava.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *