Avio karte za Šenžen kupite online i upoznajte kineski grad koga istoimena reka deli od Hong Konga. Smešten u širokoj delti Biserne reke, nalazi se na jugoistoku najmnogoljudnije zemlje sveta.

Luka na obali Južnokineskog mora, važno trgovačko i ekonomsko sedište regije u kojoj se nalaze brojne domaće i međunarodne kompanije, jedna je od najznačajnijih industrijskih oblasti kontinenta.

Magalopolis koji se konstantno širi i raste, predstavlja pravu metropolu budućnosti koja svojim impresivnim zdanjima i brojnim neboderima privlači brojne ulagače i sve veći broj posetilaca.

KinaDržava
AzijaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Ako odlučite da rezervišete avio karte za Šenžen, omiljena obeležja i simboli su:

 • Zabavni park Window of the World
 • Muzej Šenžen
 • Planina Nanshan
 • Botanička bašta Fairt Lake
 • Plaže Dameisha i Xiaomeisha

Gde kupiti avio karte za Šenžen?

Putujte kompanijom Hainan Airlines do Šenžena, a povoljne avionske letove potražite na našem sajtu.

ikona naslovaShopping

Šoping

Najposećeniji trgovački centar je Lo Wu Commercial City za kupovinu odeće i obuće. Nalazi se odmah do centralne železničke stanice.

Ako je elektronika ono što želite, najjeftiniju prodavnicu ćete pronaći između luksuznog hotela Shangri La i fabrike Seg Electronics Co.

Za kupovinu kvalitetne obuće, odeće i kozmetike možete posetiti Xiwu International Commercial market. Proizvode dobrog kvaliteta moguće je pronaći u Boundary ulici u distriktu ShatoujiauNajposećeniji mega trgovinski centar je Hua Quiang Bei.

Hrana (restorani)

Hrana

Lokalna hrana u Šenženu bazirana je na svežim namirnicama i ukusima, za razliku od drugih delova Kine gde dominira začinjena, kisela i masna hrana.

Dim sum je jedno od omiljenih jela. Sadrži knedele od škampi, papriku, svinjsko meso. Jelo se najčešće servira u malim činijama ili korpama uz obavezan zeleni čaj, čaj od hrizanteme ili od jasmina.

Congee je u osnovi supa od pirinča i drugih začina. Za strance jelo je dosta blago, međutim ovde se konzumira u neograničenim količinama za sva tri obroka.

Morski plodovi – rakovi, školjke, škampi konzumiraju se u velikoj meri. Takođe svojevrstan delikates su svinjske kobasice.

Popularni restorani su: Lei Garden, Jin Dao Yuan, Longteng Seafood Hotpot,  Chiuchow Garden.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Kada ste u modernoj metropoli i kineskom industrijskom centru, najveću ponudu pristupačnog smeštaja naći ćete na linku hoteli u Šenženu.

ikona naslovaTransport

transport
 • Međunarodni aerodrom Shenzhen
 • Brzi vozovi
 • Lokalni vozovi
 • Autobusi
 • Metro
 • Taksi

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

CNY

ikona language

Kineski

ikona time-zone

GMT +8:00

ikona plug

100 - 127 V
(Tip A)

ikona airport

SZX

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Cedomir

Centar grada obavezno posetite

5 godina ago

Review Šenžen.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *