Kupite avio karte za Drezden i istražite grad u nemačkoj saveznoj državi Saksoniji. Smešten u dolini reke Elbe, nalazi se na istoku zemlje, nedaleko od granice sa Češkom.

Važan industrijski, politički i ekonomski centar regiona, nakon velikih razaranja tokom Drugog svetskog rata, potpuno je obnovljen i sija starim sjajem.

Jedna od najzelenijih metropola Evrope, prepoznatljiva po impresivnim baroknim zdanjima, umetnosti i kulturi, koja se izgledom i arhitekturom poredi sa Firencom, nalazi se na listi želja mnogih svetskih putnika.

NemačkaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Ako rezervišete avio karte za Drezden, prilikom posete nemojte propustiti priliku da obiđete:

  • Kraljevsku palatu
  • Muzej Albertinum
  • Crkvu Frauenkirche
  • Semper operu
  • Veliki vrt

Gde kupiti avio karte za Drezden?

Putujte kompanijom Lufthansa, a jeftine cene avio letova potražite na našem sajtu.

ikona naslovaShopping

Šoping

Najbolja mesta za šoping u Drezdenu su:

  • Elbepark
  • QF Passage
  • Neustadter Markthalle

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ukoliko odlučite da upoznate prelepu metropolu na Elbi, najveći izbor smeštaja po povoljnim cenama pronađite na linku hoteli u Drezdenu.

ikona naslovaTransport

transport

Drezden ima dobar sistem javnog prevoza. Tramvajima i autobusima u gradu upravlja Dresden Transport Services (DVB), koja je dio šire mreže Oberelbe Transport (VVO) regionalnih prevoznika.

Rasporedi i informacije o cenama karata nalaze se na njihovoj web stranici i na svakom tramvajskom ili autobuskom stajalištu. Karte se mogu kupiti u tramvajima (žuti automati za prodaju) i autobusima (kod vozača), na većini centralnih autobuskih i tramvajskih stanica (žuti automati) i na servisnim mestima (Postplatz, Pirnaischer Platz, Prager Straße, Albertplatz).

Različiti prigradski vozovi (S-Bahn) i regionalni vozovi (Regionalbahn, Regional-Express) povezuju Drezden i okolinu i možete koristiti redovne VVO ​​karte i šestomesečne karte.

Turistički centri u Drezdenu Hauptbahnhof (glavna železnička stanica) i u Drezden-Neustadt pružiće vam dodatne informacije. Besplatne aplikacije za pametne telefone za javni prevoz u Drezdenu možete pronaći tako što ćete potražiti „VVO“ aplikaciju.

Za putovanja koja uključuju vozove korisna je aplikacija „DB Navigator“ Deutsche Bahna, preko kojih možete kupiti karte koristeći mobilni telefon. Pažljivo, ove karte su za trenutnu upotrebu – nemojte ih kupovati mnogo vremena pred putovanje.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Nemački

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

DRS

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Despot

Zelim da kupim avionske karte za ovaj grad. Kada su najjeftinije?

5 godina ago

Review Drezden.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *