Rezervišite avio karte Beograd Skijatos i provedite svoj odmor na predivnom grčkom ostrvu. Smešteno u Egejskom moru, pripada grupi Sporada i nalazi se u centralnom delu zemlje, na svega par kilometara udaljenosti od kopna.

Nekada poznat po uzgoju maslina, badema i vinove loze, pravi procvat je doživeo pre pedesetak godina kada su ovo ostrvo otkrile i zavolele holivudske i muzičke zvezde.

Prepoznatljivo po šumama borova, brojnim plažama i noćnom provodu, ovo mondensko letovalište se ubraja u omiljene turističke destinacije Mediterana.

GrčkaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Ukoliko kupite avio karte na liniji Beograd Skijatos, preporučujemo da obavezno upoznate i istražite:

  • Grad Skijatos
  • Manastir Evangelistrija
  • Tvrđavu Kastro
  • Plaže Kukunarija, Lalarija, Agia Eleni
  • Marina park i ostrva Alonzios i Skopelos

Avio karte za Skijatos – online rezervacije

Do prelepog Skijatosa možete doći avio kompanijom Air Serbia, a najjeftinije letove potražite na našem sajtu.

ikona naslovaShopping

Šoping

Skijatos ima dva keja između kojih se nalazi stena Bourtzi. I starom i novom lukom niže se na desetine pabova i radnji prepunih ljudi u svako doba dana

Glavna trgovačka ulica vodi od Bourtzija uzbrdo ka unutrašnjosti ostrva.

Hrana (restorani)

Hrana

Restorani u Skijatosu su brojni, ali i prilično skupi, a kvalitet hrane je prosečan. Taverne s pogledom na zaliv ka zapadu su u skuplje, kao i kafei u staroj luci. Glavni specijaliteti su horiotiki, muzgavci na žaru, dagnje, pečena jagnjetina i sveža riba.

ikona naslovaHoteli

hotel

Na zelenom grčkom ostrvu i biseru Sporada, veliku ponudu smeštaja po najpovoljnijim cenama pronađite na linku hoteli na Skijatosu.

ikona naslovaTransport

transport-sa-aerodroma

Do Skiatosa se dolazi gliserom ili feribotom iz Volosa ili Agios Konstantinosa. Vožnja feribotom od Volosa do Skiatosa traje dva i po sata i košta 15 eura u jednom pravcu, dok gliseri kompanije Hellenic Seaways voze za sat i po, a karta je oko 25 eura u jednom pravcu. Skiatos ima i međunarodni aerodrom. Imajte u vidu da je pista vrlo kratka.

Javni prevoz

Putevi na ostrvu su uski i krivudavi. Taksi nije jeftin, pa se možda najviše isplati da iznajmite skuter. Taksi stanica se nalazi kod luke Skijatos.

Autobusi kruže po ostrvu i prolaze na svakih 20 minuta. Stanice su: luka, Delta, Platania, Sfagia, Acropolis, Megali Ammos, Mytikes, Vassilias, Vassilias izvor, Aghia Taxiarhis, Achiladias, Sklithri, Tzanaria, Vromolimnos, Kolios, Makri Katalima, Aghia Paraskevi, Poros, Ikonistria, Troulos A, Troulos B, Amoni, Maratha, Mandraki, Stofilia, Aghia Eleni i Koukounaries.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Grčki

ikona time-zone

GMT +2:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

JSI

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Skijatos

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

bojan

Marina

Najlepši provod ikada, fenomenalno smo se provele!

5 godina ago

Review Skijatos.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *