Lajpcig – najveći grad savezne pokrajne Saksonije smešten na severo-istoku Nemačke.

I pored toga što je bio bombardovan od strane saveznika u Drugom svetskom ratu, neke od njegovih najlepših i istorijski najznačajnijih građevina su ostale netaknute poput crkve Svetog Tomasa u kojoj je slavni nemački kompozitor klasične muzike Johan Sebastian Bah počeo da stvara svoje ime.

Kroz grad dominiraju široke ulice i prepoznatljiv je po baroknoj arhitekturi. To je grad kulture i umetnosti, studentski grad, koji isto tako pruža uzbudljiv noćni život i razne sportske manifestacije, svakako grad koji je vredan pažnje svakog posetioca.

Rezervacija avio karte Beograd Lajpcig

Montenegro Airlines letovi za Lajpcig su svakog četvrtka i nedelje iz Tivta. Cene avio karata se kreću već od 185€, a mozete ih online rezervisati na nasem sajtu.

Iz Beograda, kompanijom Lufthansa mozete da letite za Lajpcig preko Minhena ili Frakfurta. Avio karte mozete platiti preko racuna, ebankingom, u banci ili Visa ili Master kreditnom karticom direktno na nasem sajtu.

NemačkaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Grad Lajpcig nudi širok izbor turističkih atrakcija koje ni jednog turistu neće ostaviti ravnodušnim.

Znamenitosti Lajpcija

 • Zoološki vrt (“Lajpciška zoološka bašta“) je jedan od najstarijih na svetu. Postoji još od 1877. godine.
 • Gondwanaland – tropska avanturistička izložba pruža dodir nekarakteristične tropske klime za grad Lajpcig. Posetioci se tu mogu upoznati  sa 17.000 različitih biljaka i 300 različitih životinja, uključujući i jedinog nemačkog Komodo zmaja, dugačkog čak 2.5m.
 • Utakmice fudbalskog kluba Lajpcig koji nastupa na velelepnoj Red Bull areni u najkvalitetnijoj nemačkoj fudbalskoj ligi, a sve kroz podršku svojih vernih navijača koji stvaraju uzbudljivu sportsku atmosferu.
 • Krystallpalast – raznovrsno pozorište koje nudi zajedno muziku, glumu, ples i razne vrste zabave koje podsećaju na raznovrsne tradicije i daju zasluženu reputaciju Lajpcigu kroz zvanje “Mali Pariz”.

ikona naslovaShopping

Šoping

Ukoliko želite svoje vreme iskoristiti za shopping u gradu se nalazi veliki broj suvenirnica, biblioteka i butika za svačiji ukus.

Kupovina u Lajpcigu

 • Stare Gradske Vijećnice gde se prodaju interesantni suveniri i literatura, preko
 • Königshaus- und Messehof passage, gde se nalazi veliki broj luksuznih radnji i butika, sve do
 • Lajpciške pijace sveže hrane na kojoj se prodaju agrokulturni proizvodi od strane lokalnih farmera i koja je najpopularnija među građanima i turistima. Ona se nalazi blizu centralnog stadiona (sadašnja Red Bull arena), gde turisti mogu naći skoro sve šta im srce poželi

Hrana (restorani)

Hrana

Lajpcig nudi veliki broj kafeterija, pabova i restorana sa izborom domaće i internacionalne kuhinje.

Specijaliteti

 • Građani Lajpciga su prepoznatljivi kao veliki ljubitelji kafe što i nije veliko iznenađenje s obzirom da su kafeterije bile glavno mesto sastanaka i druženja još od 1695. godine. U Lajpcigu se nalazi najstarija kafeterija i restoran u Evropi koji radi u kontinuitetu.
 • U gradu se nalazi nekoliko oblasti u kojima dominiraju pabovi gde se služe čuvena nemačka piva Leipzig gose i kobasice, među kojima je najpopularnija oblast Drallewatsch. 
 • Pored standardnih restorana, postoje i razni tematski restorani, kombinujući služenje hrane i pića u okviru raznih izložbi, muzičkih i plesnih nastupa, što stvara jedinstvenu lokalnu atmosferu, primamljivu za svakog posetioca koji želi nešto novo.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Nakon dugačkog obilaska grada, uživanja u kulturnim znamenitostima i posete jednom od pabova ili restorana, uvek dođe potreba za okrepljenjem i opuštanjem u prijatnoj i mirnoj atmosferi nekog od hotela.

Lajpcig nudi nekoliko kategorija hotela:

 • B&B gde možete uživati u mirnoj porodičnoj atmosferi, i
 • luksuzne gde možete iskusiti razne vrste dodatnih usluga.

Najbolju ponudu smeštaja možete pronaći na linku Hoteli, hosteli i apartmani u Lajpcigu.

ikona naslovaTransport

Kada kupite avio karte na relaciji Beograd Lajpcig i odlucite se za putovanje u ovaj prelepi grad sletecete na aerodrom Leipzig/Hale. On je udaljen 22km od centra Lajpciga, putem A14.

Od aerodroma do centra grada se mogu koristiti:

 • Voz – koji se nalazi u sklopu aerodroma i kojim putovanje traje 15ak minuta i cena iznosi 4.50€ za odrasle osobe i 2.70€ za decu uzrasta od 6 do 13 godina
 • Taxi usluge – cena iznosi nekih 50€ do centra grada
 • Rent a car
 • autobus

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona time-zone

GMT -12:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

LEJ

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Kostadinka

Vetar ne prestaje da duva, ni kapa ne pomaze

5 godina ago

Review Lajpcig.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *