Najveći i glavni grad italijanske regije Marke, Ankona, nalazi se u središnjem delu zemlje i predstavlja jako važan pomorski centar na Jadranskom moru.

Osnovana od strane starih Grka, danas je sedište mornarice koju krase izuzetna zdanja antičke i srednjevekovne arhitekture.

Predivne crkve i katedrale, prostrani trgovi, mediteranska klima i lokalni specijaliteti samo su neki od užitaka i lepota ove drevne luke.

Ankona avio karte su tu za vas! Online rezervišite!

Ukoliko je vaše konačno odredište Ankona najpovoljnije iz Beograda možete da letite kompanijom Alitalia.

ItalijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

Znamenitosti i atrakcije

Najznačajnija obeležja po kojima je Ankona prepoznatljiva su:

  • Katedrala Svetog Kirijaka – najzanimljivija srednjevekovna crkva u regiji Marche. S vrha se pruža spektakularan pogled na grad i jadransku obalu.
  • Trajanov slavoluk iz prvog veka
  • Lazaret – gradjevina podignuta u 18. veku u luci kao karantin za obolele od lepre (teška zarazna bolest koja je u to doba vladala)
  • Nacionalni arheološki muzej – obuhvata sve od paleolita do ranog srednjeg veka. Čine ga 23 sobe posvećene primitivnoj istoriji i koje pružaju dobar osećaj svakodnevnog života ovih ljudi, uključujući sve od alata i oružja do kuhanja, lonaca i ranog nakita.
  • Papski trg

ikona naslovaShopping

Šoping

Šetajući obalom i ulicama koje se nalaze u njenoj blizini, Corso Mazzini, Corso Garibaldi i Corso Stamira, možete videti veliki broj suvenirnica, umetničkih galerija i radnji sa autentičnim predmetima i garderobom.

Ukoliko ne želite da pri kupovini izgubite puno vremena, onda su neki od tržnih centara idealno rešenje za vas. Izdvaja se La Marche, a nedaleko od grada smešteni su i popularni outlet-i: Civitanova Marche, Macerata i Tolentino.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Pre polaska u drevnu mediteransku luku i sedište italijanske mornarice, veliki izbor smeštaja po najpovoljnijim cenama možete pogledati na linku hoteli u Ankoni.

ikona naslovaTransport

Transport

Aerodrom Raffaelo Sanzio udaljen je 15 km od luke. Autobusom sa aerodroma možete doći tačno do železničke stanice Ancona Centrale.

Ukoliko nastavljate dalje kruzerom imajte u vidu da je ova stanica udaljena od brodskog terminala (15 minuta hoda).

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Italijanski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

AOI

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Ankona

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Jasna

Klima je kontinentalna do umjereno-kontinentalna

5 godina ago

Review Ankona.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *