O aerodromu

Aerodrom Marke (Marche Airport) je glavni aerodrom italijanske regije Marke, koji opslužuje glavni grad te regije – Ankonu, od koje je udaljen 13km.

Znan je i kao aerodrom Falkonara i aerodrom Rafaelo Sancio. Nalazi se na nadmorskoj visini od 15m. Poseduje jedan terminal i pistu.

Da pogledate red letenja kliknite ovde.

Osnovne informacije

ikona airport

AOI

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

lounge

Reserved Waiting Lounge nudi putnicima opcije besplatnog interneta, štampe/magazina i zidne utičnice za punjenje električnih uređaja.

ikona naslovaWiFi

wifi

Internet na aerodromu je besplatan prvih 30 minuta.

ikona naslovaCheck In

check-in

Putnici se savetuju da budu na aerodormu 2 sata pre početka svog putovanja, kako bi se na vreme prijavili na let na šalteru za prijavu.

Isto tako, putnici trebaju proveriti sa svojom kompanijom da li postoji mogućnost prijave na let putem zvaničnog sajta kompanije, kako bi uštedeli vreme na aerodromu.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Putnici koji imaju presedanje, trebaju znati da je između lokalnih letova najmanje potrebno vreme putniku da se ukrca iz jednog leta na drugi 20 minuta, a kod lokalnih/međunarodnih i međunarodnih/međunarodnih 1 sat.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Aerodrom Marche Ankona transport

Voz polazi direktno sa Castelferretti Station, koja se nalazi ispred aerodromskog terminala. Putovanje do Ankone traje 20-25 minuta, a cena iznosi 1.60€ po osobi.

Autobuska linija Conerobus polazi direktno sa aerodroma do Ankone i obratno. Karta iznosi 5€ i putovanje traje 30 minuta.

Taksi vozila se nalaze ispred terminala. Cena do centra grada iznosi 35€ a putovanje traje oko 20 minuta, zavisno od saobraćaja.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Dugoročni i kratkoročni parking, sa više od 600 parking mesta, je dostupan preko puta terminala. Prvih 15 minuta parkiranja je besplatno.

ikona naslovaFree Shop

Šoping

Dutty free prodavnice su dostupne za putnike koji napuštaju Evropsku Uniju, u kontrolnoj oblasti. U prodaji se može posebno naći regionalna hrana, kozmetika, parfemi, igračke, elektronska oprema, štampa/magazini.

Filijala Banca Marche se nalazi na području za Dolaske, i u okviru nje se nalaze bankomati i menjačnice.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

lica-sa-invaliditetom

Aerodrom Marke je potpuno dostupan za lica sa invaliditetom (liftovi, toaleti, parking mesta).

Putnici kojima je potrebna asistencija na aerodromu, trebaju za to obavestiti avio kompaniju sa kojom putuju, prilikom rezervacije avio karte.

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Vladislav

Svi su mi pričali kako je haos na ulicama i da se dugo putuje do centra.. Mi smo stigli za 15 minuta. Zaključak: kako se kome zalomi 😀

5 godina ago

Review Marke Ankona.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *