Embraer ERJ190

avion-10Embraer ERJ190 ima povećanu dužinu trupa, težinu uzletanja i kapacitet sedišta u odnosu na svoje prethodnike. Kao i svoji prethodnici koristi Centralni kompjuter za monitoring i automatsko pronalaženje greške u sistemu. Svaki deo kabine je pažljivo osmišljen i prilagođen potrebama putnika. Stoga, nalaze se po dva sedišta u redu što pruža mogućnost da se sedi do prozora ili prolaza.

Karakteristike aviona

 

Model ERJ 190 je opremljen novim, većim krilom kao i većim horizontalnim stabilizatorom, sa dva izlaza u slučaju opasnosti i novim motorom. Sadrži dva turbo ventilatora, čija je vrednost 82,29kN.

Motor i motorne delove isporučuje General Electric. Motori su opremljeni potpunim digitalnim upravljanjem motora (FADEC). Računarski sistem upravljanja kontinuirano optimizuje performanse motora što rezultira smanjenom potrošnjom goriva i zahtevima u održavanju. Avion ima kapacitet za 13.000 kg goriva i opremljen je sistemom za gorivo Parker Hannifin.

Avion je opremljen pomoćnim napajanjem i električnim sistemom Hamilton Sundstrand. Može prevoziti do 100 putnika u dvoklasnoj konfiguraciji ili do 124 u jednoklasnoj konfiguraciji.

Prvi let ERJ 190 bio je 12. marta 2004. godine. Početni kupac bio je njujorški niskobudžetni prevoznik JetBlue sa 100 opcija za narudžbu u 2003. godini, a prvu isporuku preuzeo je 2005. godine.

Pored novih motora, fokus je stavljen na nova krila, poboljšanu avioniku i ostala poboljšanja aviona. Taj potez usledio je usled visokih globalnih troškova goriva i boljih pozicija Embraer-a, jer su konkurenti predstavili nove i više štedne mlaznice, uključujući Mitsubishi Regional Jet.

Avio kompanija American Airlines poseduje avion ovog tipa u svojoj floti sa kapacitetom od 90 mesta.

Avio kompanija Air Astana u okviru svoje flote poseduje 7 ovakvih aviona.

Aviokompanija Mandarin Airlines u okviru svoje flote poseduje avion ovog tipa.

Detaljnu specifikaciju aviona pogledajte ovde.

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Embraer

Model: ERJ190

Kapacitet sedišta: 114

Dužina: 36.24m

Raspon krila: 28.72m

Brzina krstarenja: 870km/h

Visina krstarenja: 12.500m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Alimpije

Kako im je bio bucan avion bas neprijatno ali kazu da je to normalno

5 godina ago

Review Embraer ERJ190.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *