Airbus A321-111

avionČlan je porodice Airbus 320 aviona. Ovo je svetski najprodavanija porodica aviona koja ima poslovnice za proizvodnju u Evropi i šire.

Ovo je uskotrupni, dvomotorni avion predviđen za kratke ili srednjelinijske letove, koji ima kapacitet da primi od 185 do 236 putnika.

Austrian Airlines ima 3 aviona ove vrste u svojoj floti, raspolaže sa 200 mesta.

Kao i ostali modeli aviona iz porodice Airbus, i ovaj model koristi upravljački sistem ‘fly by wire’ ili ‘letenje preko žice’. Ovaj sistem Airbus je počeo da koristi prvi, a podrazumeva prenošenje komandi elektonskim putem.

S obzirom da se komande pilota ne prenose mehanički, to znači da je upotrebljen manji broj kablova, a i samim tim smanjena težina aviona.

Ovaj sistem upravljanja avionom daje mogućnost, možemo svakako reći prednost, pilotima koji upravljaju avionom iz ove porodice, jer su podučeni da upravljaju svakim njegovim modelom, zahvaljujući istom sistemu koji je ugrađen u svaki model aviona.

Da saznate više informacija kliknite ovde.

Dizajn Airbus A321 111

Ovaj model je nastao kao derivat A320.  Ovaj avion uske karoserije pokreću dva krilna turboventilaciona motora. Izmene koje su vidne u odnosu na A320 se ogledaju u rastezanju trupa i modifikaciji krila. Sa ojačanjem trupa, uspeli su da omoguće povećanje maksimalne težine na 9.600 kg. Kao i ostali modeli iz ove porodice i ovaj avion nudi svojim putnicima potpunu udobost u sedištima vrhunskog kvaliteta, sa dovoljno prostora izdvojenog u predelu nogu kako bi vaš let bio prijatan.

avion

 

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Airbus

Model: A321-111

Kapacitet sedišta: 200

Dužina: 44.5m

Raspon krila: 34.1m

Brzina krstarenja: 980km/h

Visina krstarenja: 11.900m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Borka

Avion sjajan, steta sto nema muzike sa razglasa 😉

5 godina ago

Review Airbus A321-111.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *