Airbus A319-111

avionAirbus 319-111 predstavlja varijantu aviona Airbus 319 sa skraćenim trupom.  Porodica aviona A319 je poznata po svojim naprednim sistemima od dva motora, koji je idealan za kratko linijske i srednjelinijske letove.

Karakteristike Airbus A319-111

Ovaj model Airbus-a 319-111 je dvocilindrični avion koji se koristi kao putnički avion maksimalnog kapaciteta od 124 do 156 putnika. Modeli A319 iz porodice Airbus su avioni sa najdužim dometom od svih aviona sa jednim prolazom.

Model A319-111 poseduje praktično isti kapacitet goriva kao A320-200 i manje putnika. Raspon krila A319 je širi od ukupne dužine aviona.

Koriste upravljački sistem ‘letenje preko veze’ odnosno ‘fly by wire’ koji funkcionise na taj način što se komande pilota prenose elektronskim putem, a ne mehanički. Ovaj savremeniji vid upravljanja je omogućio pilotima lakšu kontrolu aviona i sposobnost da upravljaju svim modelima aviona iz porodice Airbus, bez dodatne obuke.

Kada putujete avionom kao što je ovaj, osim što imate potpunu sigurnost zahvaljujući ovom naprednom sistemu upravljanja,  pritom kompanija Airbus se postarala da vam vožnja pored toga što je bezbedna, bude i prijatna, u udobnim i prostranim sedištima.

Austrian Airlines avio kompanija ima 7 ovakvih aviona u svojoj floti, sa kojima saobraća na  kratkolinijskim i srednjelinijskim letovima.

Kratak video o tome kako avion izgleda spolja i iznutra možete pogledati ovde. Ukoliko želite da preskočite uvodni deo, možete premotati na 03:20 min.

Da pogledate mapu aviona i detaljna objašnjenja kliknite ovde.

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Airbus

Model: A319-111

Kapacitet sedišta: 138

Dužina: 33.8m

Raspon krila: 34.1m

Brzina krstarenja: 980km/h

Visina krstarenja: 12.130m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Borko

prvi put sam se vozio ovolikim avionom

5 godina ago

Review Airbus A319-111.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *