O aerodromu

Međunarodni aerodrom Muskat udaljen je 32km od istoimenog grada. Glavni je hub za nacionalnu aviokompaniju Oman Air kao i za niskobudžetnu aviokompaniju Salam Air.

Osnovne informacije

ikona airport

MCT

ikona money

OMR

ikona naslovaLounges

 • Primeclass Muskat salon smešten je na petom spratu nakon pasoške kontrole. Poseban dizajn i enterijer sa maksimalnim komforom. Salon je otvoren 24/7h, sadržaji: švedski sto sa međunarodnim i domaćim jelima, bioskop, igraonica za decu, apartaman, sobe za molitvu, tuševi, spa, sobe za relaksaciju i odmor, sobe za pušenje.

Saloni u biznis i prvoj klasi

 • Salon za prvu i biznis klasu u delu za dolaske namenjen je putnicima koji žele da se opuste i odmore prilikom sletanja. Pored raznovrsne hrane, široke ponude bezalkoholnih pića, dostupni su WIFI, domaća i strana štampa.
 • Salalah salon namenjen je putnicima biznis klase kao i članovima programa lojalnosti koji imaju zlatnu i srebrnu karticu. Pogodnosti: WIFI, novine, magazini, švedski sto sa bogatom ponudom toplih i hladnih jela, tuševi, igraonice za decu.

ikona naslovaWiFi

wifi

WIFI je besplatan na aerodromu. Putnici koji imaju omanski broj telefona, lako se mogu povezati, dobijaju sms sa šifrom preko preko koje pristupaju WIFI.

Putnici sa inostranim brojevima potrebno je da info pultu skeniraju boarding kartu i pasoš, nakon toga dobijaju šifru za povezivanje na WIFI.

Da pogledate red letenja kliknite ovde.

ikona naslovaCheck In

Check-in-na-aerodromu
Prijavu na let je moguće izvršiti
 • preko internet strana aviokompanije – otvara se 48h pre poletanja, zatvara se 90min pre poletanja
 • na šalteru aerodroma: rana prijava na letu  8h pre poletanja. U slučaju da putuje više putnika – prtljag je moguće prijaviti preko rane prijave na letu, karte za ukrcavanje putnici dobijaju prilikom dolaska na šalteru. Check in na aerodromu dostupna je 3h pre poletanja, šalteri se zatvaraju 60min pre poletanja.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Na aerodromu se nalaze novi terminal na kome se obavljaju domaći i inostrani letovi, kao i stari terminal namenjen letovima niskobudžetnih aviokompanija.

 • Novi terminal može da opsluži oko 20miliona putnika, sadrži oko 118 šaltera za prijavu na letu, 45 gejtova, 82 kontrolna šaltera.
 • Stari terminal sadrži oko 58 šaltera za prijavu na letu, 23 gejta. Transfer do aviona moguć je sa shuttle autobusima i džet mostovima.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

Transport
 • Autobus – prevoz je dostupan sa javnim autobuskim linijama Mwasalat prevoznika. Stanica se nalazi na prizemlju aerodroma, gde autobusi polaze po utvrđenom redu vožnje.
 • Shuttle busevi – privatni organizovani prevoz od aerodroma do hotela za putnike, neki hoteli na aerodromu imaju info pultove za asistenciju putnicima.

Prevoz automobilom

 • Taksi vozila nalaze se ispred aerodroma odakle je moguće ugovoriti željenu vožnju do određene destinacije. Cenu je moguće ugovoriti.
 • Rent-a car agencije nalaze se na aerodromu, gde je moguće iznajmiti vozilo pod određenim uslovima.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Moguće je kratkoročno i dugoročno parkiranje. Parking se nalazi u blizini terminala, plaćanje je moguće izvršiti samo u omanskim rijalima.

 • P1 – kratkoročna zona parkiranja, cena iznosi  od 0.500 OMR za pola sata, za period parkiranja od 12h do 24h, cene se kreću oko 24000 OMR.
 • P2 – kratkoročna i premium zona za parkiranje
 • P3 – dugoročna zona gde su cene parkiranja naznačene po danu.

ikona naslovaFree Shop

Korpa za trgovinu

Na aerodromu se nalazi duty free shop gde je moguće izvršiti kupovinu većeg broja kozmetičkih proizvoda.

Ostali sadržaji

 • restorani i barovi
 • juvelirnice i prodavnice
 • bankomati, banke i menjačnice

ikona naslovaLica sa invaliditetom

muskat-invalidi

Putnici kojima je potrebna asistencija na aerodromu potrebno je da unapred obaveste avikompaniju kako bi se osiguralo putovanje bez problema.

Postoje označena mesta za parkiranje za lica sa invaliditetom sa jasnim putokazima. Asistencija pruža pomoć putnicima prilikom prijave na letu, ukrcavanja. Postoji poseban šalter prlikom sigurnosne i imigracione kontrole.

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Rašović

Aleksandra

Inzvaredni i predusretljivi Omanci! kupila sam parfem Armani , na snizenje u free shopu za smesnu cenu!

5 godina ago

Review Muskat.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *