O aerodromu

Međunarodni aerodrom Antverpen udaljen je oko 6km južno od istoimenog belgijskog grada Antverpena. Koristi se za redovne i čarter letove, kao i u svrhe avijacije. Spada u male aerodrome sa godišnjim prometom putnika oko 280 hiljada.

pronadji-let-cta-dugme

Osnovne informacije

ikona airport

ANR

ikona money

EUR

ikona naslovaLounges

Lounge-salon-na-aerodromu
 • VIP salon mogu koristiti putnici ekonomske i biznis klase kao i putnici koji su članovi određenog programa lojalnosti. Dostupni su WIFI, TV sa većinom međunarodnih programa kao i bar na bazi samousluživanja sa selekcijom pića.
 • E-salon je namenjen poslovnim ljudima za sastanke i konferencije, prezentacije i izložbe. Opremljen je savremnom tehnologijom, nalazi se na prvom spratu biznis terminala.

ikona naslovaWiFi

wifi

WIFI je besplatan na aerodromu.

ikona naslovaCheck In

Check-in-na-aerodromu

Prijava na let je dostupna na šalteru aerodroma. Potrebno je ranije doći na aerodrom kako bi se obavile neophodne procedure. Neophodno je da putnik poseduje validan pasoš kao i broj rezervacije kako bi preuzeo svoju kartu za ukrcavanje. Check in se zatvara 20min pre poletanja.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Aerodrom se sastoji od jednog terminala koji ima 8 check in šaltera i 2 gejta. Letove obavljaju TUI Fly Belgium i Air Antwerp ka 12 evropskih destinacija. Pored standardnih letova obavljaju se čarter letovi, privatni i trening letovi.

Biznis terminal je zapravo deo terminala koji je predviđen za putnike koji žele privatnost i posebnu uslugu tokom boravka na aerodromu.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Transport – aerodrom Antverpen

 • Voz– većina međunarodnih voznih linija polazi sa centralne železničke stanice u Antverpenu. Od aerodroma do Antwerp Berchem železničke stanice moguće je doći javnim autobuskim linijama 51,52 i 53, a vožnja traje 10 minuta. Sa Antwerp Berchem železničke stanice polaze vozovi do centralne železničke stanice Antwerp. Vožnja između dve stanice traje 5 minuta.
 • Autobusom– linije 51,52 i 53 saobraćaju na svakih 15 minuta do glavne železničke stanice Antverpen odakle je moguće drugim prevoznim sredstvom stići do nekog od belgijskih gradova.
 • Tramvajem- od aerodroma do železničke stanice Berchem moguće je doći tramvajem. Linije 4,9 i 11 saobraćaju od aerodroma do Slisburga, Linkerovera i Rooseveldplaatsa.
 • Taksi vozila su dostupna na aerodromu gde je moguće ugovoriti vožnju do željene destinacije.
 • Automobilom se može doći iz pravca Ajndohovena, Genta kao i Brisela.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Parking na aerodromu Antverpen dostupan je 24/7. Nalazi se u neposrednoj blizini terminala, cene su ekonomične, parking je siguran i pod video nadzorom.

 • Kiss&Fly zona namenjena je za kratko zaustavljanje prilikom dočekivanja ili ispraćanja putnika na let.
 • P economy ima 520 parking mesta, cena parkiranja za 5 sati- 4EUR, duže od 24h-8EUR po danu (max 72EUR).
 • P premium ima 317 parking mesta, cena parkiranja iznosi 1.5EUR/ po satu, od petog sata cena je 1EUR, duže od 24h-10EUR po danu.

Dodatne informacije o parkingu možete pronaći na ovom linku.

ikona naslovaFree Shop

free-shop

U ponudi aerodroma Antverpen nalaze se kafići u kojima se možete osvežiti svežim sokom, kafom, čajem ili alkoholnim pićem uz sendvič ili grickalice. Ostali sadržaji:

 • prodavnica novina, knjiga, slatkiša
 • menjačnice i bankomati
 • konferencijska sala

ikona naslovaLica sa invaliditetom

lica-sa-invaliditetom

Na aerodromu je dostupna specijalna asistencija za osobe sa invaliditetom. Teminal je u potpunosti pristupačan licima sa ograničenom sposobnošću kretanja i sadrži automatska vrata, liftove, označena parking mesta, toalete.

Podnošejne zahteva

Zahtev za specijalnu asistenciju potrebno je poslati avio kompaniji 48h pre poletanja. Ukoliko putnik putuje sa invalidskim kolicima, potrebno je da unapred obavesti avio kompaniju o vrsti, dimenzijama i težini kolica. Postoje posebna pravila za putovanje sa kolicima koja se napajaju baterijama. Kolica koja sadrže ‘mokre’ baterije nisu dozvoljena na letu.

Na aerodromu je dozvoljen pristup psima vodičima za putnike sa oštećenim sluhom i oštećenim vidom, kao i putnike sa slabom pokretljivošću.

ikona naslovaMapa aerodroma

mapa-aerodroma-Antvrepen

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Rašović

Branka

WIFI signal za desetku! Firma redovno organizuje poslovne sastanke u salonu aerodroma- veoma si organizivani i ketering je odličan.

5 godina ago

Review Antverpen.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *