Planirate put i želite da uradite online rezervaciju? Međutim, niste sigurni da ste upoznati sa svim sigurnosnim i zdravstvenim merama usled pandemije virusa COVID-19? Na ovoj stranici možete pronaći sve potrebne detalje kako da na bezbedan način organizujete let avio kompanijom Wizz Air tokom korone.

Wizz Air

U skladu sa preporukama svetskih zdravstvenih organizacija, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, avio kompanija Wizz Air je uvela niz preventivnih mera i procedura.

Nošenje zaštitne maske (preko usta i nosa) obavezno je na svim letovima ove niskobudžetne avio kompanije i važi za sve putnike uključujući i decu stariju od 6 godina. Poželjna je i dodatna zaštitna oprema (vizir i rukavice). Ako vaš let traje duže od 4 sata, preporuka je da imate više maski koje ćete menjati.

Izuzetak su samo putnici sa vidljivim znakom invaliditeta i oni bi trebalo da se obrate posadi za pomoć. U svim ostalim slučajevima ne mogu se prihvatiti medicinske potvrde, lične karte ili bilo koja druga dokumenta i koristiti za izuzeće od nošenja maske.

Wizz Air zadržava pravo da onemogući prevoz licima koja se ne pridržavaju navedenih mera.

avio-kompanija-wizz-air

Socijalna distanca i higijenske mere

Svi putnici se najljubaznije mole da održavaju fizičku distancu prilikom ukracavanja, bezednosne provere, tokom i nakon leta. U trenutku sletanja nemojte ustajati sa svojih sedišta dok vam kabinska posada to ne dozvoli.

Budite oprezni i odgovorni prema ostalim puticima u avionu i nemojte sebe, a ni druge svojim postupcima dovoditi u opasnost. Ukoliko niste dobrog zdravlja i niste sposobni za let, molim vas, ostanite kod kuće.

Bezbedan let avio kompanijom Wizz Air tokom korone

Savetuje se da pre putovanja obavezno proverite putne propise dolaznih destinacija na oficijalnim veb stranicama aerodroma i lokalnih vlasti. Ukoliko se ne budete pridržavali donetih pravila možda vam bude uskraćen ulazak u zemlju (ako niste njen državljanin ili rezident) ili će vam biti određene mere karantina.

Imajte na umu da se propisi često menjaju i da se razlikuju u zavisnosti od zemlje. Na ovom linku možete pogledati koje su to države i oblasti trenutno ugrožene.

Ako vaš let bude odložen ili otkazan, dobićete obaveštenje putem Wizz Air mobilne aplikacije, email-a ili SMS-a.

wizz-air-bezbedan-let
Na aerodromu

Avio kompanija Wizz Air usko sarađuje sa predstavnicima aerodroma i lokalnih vlasti u cilju usaglašavanja bezbednosnih i zdravstvenih mera. Tamo gde je to moguće, biće vam dozvoljeno da sami obavite čekiranje i prijavu na let. Na taj način kontakti sa drugim ljudima svode se na minimum.

Savetuje se putnicima da, ako je to moguće, sami urade online check in i tako skrate proceduru i vreme provedeno na aerodromu.

U avionu

Unutrašnjost aviona i sve površine koje se često dodiruju se redovno i profesionalno čiste i dezinfikuju. Zahvaljujući najmodernijim HEPA filterima koji uklanjaju 99,97% virusa i bakerija ne morate brinuti za kvalitet vazduh unutar kabina.

Svi članovi posade nosiće svu neophodnu zaštitnu opremu. Svako od njih prošao je dodatne obuke u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19 i zato vas molimo da se pridržavate njihovih uputstava.

Zaraženim putnicima ili putnicima čiji simptomi jasno ukazuju na prisustvo koronavirusa strogo je zabranjeno prisustvo na bilo kom letu avio kompanije Wizz Air.

Pogledajte kratak edukativni video materijal i saznajte kako bezbedno leteti kompanijom Wizz Air tokom korone.

bojan

Žarko

To je ono što nam treba. Sve info odmah i na jednom mestu. Sjajan blog, poyy

2 godine ago

Review Bezbedan let avio kompanijom Wizz Air tokom korone.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.