Kupite direktne avio karte na relaciji Niš Memingen i upoznajte bavarski grad na obali reke Iler. Smešten na jugu Nemačke, nalazi se na stotinak kilometara udaljenosti od Minhena.

Važan ekonomski, administrativni i obrazovni centar regije, često se naziva mestom ljudskih prava i ‘gradom sa perspektivom’.

Palate, dvorci, srednjevekovna utvrđenja i barokna zdanja pružiće vam jedinstvenu sliku sve popularnije turističke destinacije.

NemačkaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Ako rezervišete avio karte na ovoj liniji, preporučujemo da obavezno obiđete:

  • Pijačni trg
  • Gradski muzej
  • Kuću sa sedam krovova
  • Hermanovu palatu
  • Gradsku većnicu

Do Memingena možete doći direktnim letom avio kompanije Wizz Air iz Niša, kao i iz Podgorice, a najjeftinije letove potražite na našem sajtu.

Hrana (restorani)

Hrana

Najbolje obroke ćete probati baš u Memingenu. Čuveni Weisswurst, najverovatnije najmanje estetski primamljiva hrana na svetu, ali je sa druge strane veoma ukusna. Porcija obuhvata dve ili tri blede kobasice uz parče hleba sa strane i neizbežan slatki senf.

Gulaš i čorba od sira su neizostavni specijaliteti koje obavezno morate da probate.

Iako se obično služe kao prilog Kase spaetzle – male knedle kuvane u sosu sira slobodno možete poručiti kao glavno jelo.

ikona naslovaHoteli

hotel

U bavarskom gradiću prelepih trgova i brojnih parkova, smeštaj po pristupačnim cenama pogledajte na linku hoteli u Memingenu.

Ukoliko vam ponuda hotela nije prihvatljiva predlažemo vam da pogledate i privatan smeštaj ili apartmane.

ikona naslovaTransport

Transport

Aerodrom Memingen je od Minhena udaljen 103km i postoji direktan autobuski prevoz FlixBus do centra grada. Cena se kreće oko 10€. Preporučujemo vam da unapred rezervišete i kupite autobusku kartu za ovaj transfer jer je na dan putovanja uvek skuplja.

Postoji i Allgau Express koji je skuplji i cena karte u jedno pravcu iznosi 15€ i oni svoje polaske prilagođavaju redu letenja Wizz Air avio kompanije.

Transport iz Minhena za Memingem

Imajte u vidu da vladaju velike gužve u saobraćaju i da je potrebno da krenete minimum 3 sata ranije tj. pre leta. Aerodrom je mali i procedura čekiranja i pasoške kontrole ume da bude veoma spora, a low cost avio kompanije ne čekaju svoje putnike…

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Nemački

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

FMM

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Memingen

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

bojan

Ivan

Oduševio sam se, nisam očekivao, ali gradič me je ostavio bez teksta.

5 godina ago

Review Memingen.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *