Najveći i najmnogoljudniji grad Kameruna, Duala, smešten u širokoj delti reke Vouri, nalazi se na obali Gvinejskog zaliva, na zapadu zemlje.

Najveća luka ove afričke države i jedna od najznačajnijih u ‘zelenom pojasu’ kontinenta, kulturni je industrijski i trgovački centar regiona.

Osnovana od strane plemena po kome je i dobila ime, kroz vekove je često bila na udaru brojnih evropskih osvajača, čiji se tragovi u arhitekturi i danas mogu jasno videti.

Promocija za Beograd Duala avio karte

Jeftine letove avionom rezervišite na našem sajtu. Kompanije Swiss i Air France imaju dobre konekcije do Duale iz Beograda sa jednim međusletanjem.

KamerunDržava
AfrikaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Ukoliko odlučite da posetite Dualu, ne propustite priliku da obiđete:

  • Trg slobode
  • Muzej pomorstva
  • Planinu Kamerun
  • Limbe
  • Rezervat divljih životinja

ikona naslovaShopping

Šoping

Na jednoj od najvećih pijaca na otvorenom u Kamerunu, Marché Central, pored velikig izbora egzotičnog voća, lokalnih namirnica i jela, možete pronaći jedinstvene suvenire i autentične predmete.

Tradicionalnu odeću i garderobu poznatih stranih brendova potražite u radnjama u ulici Avenue Ahmadou Ahidjo ili u prodavnicama u blizini trga Place de L’Independence.

Sve popularniji vid kupovine je odlazak u neki od tržnih centara, u kojima uz zabavu, sve neophodno možete naći na jednom mestu. Izdvajaju se SPAR, Garmin Store i Douala Grand Mall.

Hrana (restorani)

Hrana

Glavna karakteristika je konzumiranje velike količine skroba i začinjenih soseva.

Meso na ražnju, pečena i pržena riba, kari i pirinčane supe su standardna jela. Na severu se najviše konzumira kukuruz, proso i kikiriki. Svežeg voća ima u izobilju, a najpopularniji je mango. Gaje se i banane, pomorandže, papaje, kokos, ananas, grejpfrut i limeta.

Interesantno je napomenuti da kamerunci jedu iz zajedničkih činija. Uobičajeno je da muškarci prvi jedu, dok žene i deca strpljivo čekaju i jedu ono što je ostalo. Jaja i kuvana kasava su takođe popularni za doručak, dok ručak i večera sadrže jela bogata skrobom i uglavnom su servirana uz supu ili paprikaš.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Prestonica i glavna luka Kameruna nudi smeštaj sve brojnijim turistima, a najveći i najjeftiniji izbor možete naći na linku hoteli u Duali.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

XAF

ikona language

Francuski i Engleski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

DLA

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Ivica

Sta ocekivati drugo od industrijskog grada

5 godina ago

Review Duala.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *