Bristol, jedan od većih engleskih gradova, smešten nedaleko od istoimenog kanala, nalazi se na jugozapadu Ujedinjenog Kraljevstva, na obalama reke Ejvon.

Nekada najvažnija luka u zemlji i danas predstavlja značajan trgovački centar, a uz razvoj industrije i informatičkih tehnologija, posebna pažnja posvećuje se turizmu koji je sve popularniji.

Metropola, pored drevnih normanskih utvrđenja, ponosi se brojnim parkovima, tradicionalnim građevinama i modernim zdanjima koja su se savršeno uklopila sa palatama, crkvama i izuzetnim muzejima.

Beograd Bristol avio karte možete rezervisati i kupiti na našem sajtu. Najkraće letove i najbolje cene ćete dobiti kombinovanjem KLM i Air Serbia avio kompanije. Unesite datume putovanja, broj putnika i pogledajte raspoložive letove svih avio kompanija.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Nezaobilazne znamenitosti i obeležja Bristola su:

  • Old City
  • Bristol Museum and Art Gallery
  • Cathedral
  • SS Great Britain
  • Zoo

ŠOPING

U centru Bristolu postoji šoping četvrt, gde možete trgovati od nakita, preko suvenira, pa do odlične garderobe. Ovaj dio grada predstavlja dom stotinama prodavnica, bioskopa, odličnih restorana i barova. Ima četiri ključna područja: Broadmead, Galerija, braća Kuakers i Cirkus Cabot  u kojima će svako naći nešto za sebe.

HRANA I RESTORANI

Nezaobilazni specijaliteti

  • Veganski burger u Asado-u
  • Morski plodovi u restoranu Cargo Cantina
  • Preukusna užina u Harbour&Browns
  • Torta od smokava, čokolade i meda

HOTELI

Ukoliko putujete u nakada najvažniju pomorsku luku britanske imperije, povoljne cene smeštaja pogledajte na linku hoteli u Bristolu.

TRANSPORT

Najlakši načini da dođete od aerodroma do gradskog centra su taxi i autobus. Zbog stavranja manje gužve, na aerodromu u Bristolu postoji poslovnica za rezervisanje taxi vozila, gde vam se utvrđuje fiksna cena na osnovu destinacije do koje putujete i vozilo dolazi po vas na aerodrom u zadatom terminu.

Ukoliko vas je više u grupi, bolja i povoljnija opcija je svakako autobus.  Naša preporuka je da vaše mesto rezervišete unapred.

Za sve dodatne informacije i rezervacije  možete pogledati ovde.

Anonimni

Blagica

Ima lijepih mjesta za penzionere

5 godina ago

Review Bristol. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago