Rezervišite avio karte za Čang Mai i upoznajte predivan grad na severu Tajlanda na reci Ping, okružen mističnim planinama, zelenilom i bujnom vegetacijom.

Metropola koju često nazivaju i “Ružom severa”, osnovana pre sedam vekova kao prestonica drevnog Lana kraljevstva, postala je budistički centar u ovom delu Azije.

Prepoznatljiva po brojnim pagodama i hramovima, prirodnim bogatstvima i atrakcijama, jedna je od omiljenih turističkih destinacija zemlje.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ako ste odlučili da posetite Čang Mai i svoj odmor provedete u ovom gradu, preporučujemo da obavezno obiđete:

  • Hram Wat Phra That Doi Suthep
  • Centar umetnosti i kulture
  • Park slonova
  • Jezero Huay Tung Tao
  • Bua Tong “lepljive” vodopade

Do “Ruže severa” iz Beograda možete doći avio kompanijom Etihad Airways peko Abu Dabija i Bankoka, a najjeftinije letove potražite na našem sajtu.

ŠOPING

Kupovina u Chiang Mai je više orijentisana ka ručno pravljenim stvarima nego bilo gde drugo na Tajlandu. Grad je okružen fabrikama i radionicama u kojima možete gledati zanatlije kako prave stvari koje se kasnije prodaju. Čak u nekim radnjama možete i naučiti zanat pravljenja suvenira i stvari. Posetivši takva mesta, sigurno ćete naići na zaista jedinstvene suvenire.

Grad je dom relativno skromnog broja tržnih centara, ali ima impresivan izbor lokalnih pjaca. Takođe, postoje mnogi butici i prodavnice u stilu galerije, koji prodaju umetnost, antikvitete i ručno pravljene suvenire. Područje Nimman Road nudi zanimljivo i originalno iskustvo kupovine, a predmeti u ponudi su vrlo dobre vrednosti i kvaliteta.

HRANA
Evo lista 5 najbolje ocenjenih restorana u Chang-Mai-u:

  • Freshtime
  • David’s Kitchen
  • Doo Dee Restaurant & Bar
  • LEON DE Nimman
  • The Service 1921 Restaurant & Bar

HOTELI

Nakon što ste pronašli i obezbedili najpovoljnije avio karte, potrebno je rezervisati i pravi smeštaj. Najveći izbor hotela i apartmana možete pogledati na ovom linku.

TRANSPORT

Postoji nekoliko načina za obilazak Chiang Mai-a, uključujući poznata tuk-tuk vozila i privatna iznajmljena vozila. Ovaj grad na severu Tajlanda takođe ima aerodrom i sopstvenu železničku stanicu.

bojan

Martin

Nedavno sam gledao neku putopisnu emisiju i prvi put čuo za Čang Mai i oduševio sam se. Baš bih voleo da posetim taj deo sveta, obiđem budističke hramove i upoznam kulturu. Vidim da ni avio karte nisu skupe. Čekam i nadam se nekom letu po promo ceni 😉

4 godine ago

Review Čang Mai. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Harkov

4 godine ago

Kišinjev

4 godine ago