Rezervišite avio karte za Samaru i upoznajte velelepni grad na ušću istoimene reke u Volgu. Odlikuju ga prelepi pejzaži, tradicionalno rusko gostoprimstvo, očuvane stare trgovačke kuće i vile od kamena.

Samara je grad poznat i po velikom broju spomenika i skulptura koji su posvećeni kako realnim ljudima, tako i likovima iz filmova i knjiga.

U sovjetsko doba, grad se zvao Kujbišev, u čast nekadašnjeg sovjetskog državnog i partijskog funkcionera Valerijana Kujbiševa. Grad je preimenovan u Samara 1991. godine.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ako ste kupili avio kartu za ovaj tradcionalni i vanvremenski ruski grad, obavezno posetite sledeće znamenitosti:

  • Tvrđava u Samari
  • Muzej ‘Bunker Staljina’- najdublja građevina iz doba Drugog svetskog rata
  • Muzej Alekseja Tolstoja
  • Crkva Presvetog srca Isusovog
  • Crkva Svetog Đorđa
  • Žiguljovska fabrika- najstarija ruska pivara gde je moguće degustirati 5 vrsta piva

Gde kupiti avio kartu za Samaru?

Između Tivta i Samare postoji direktan let avio kompanijom Ural Airlines, najpovoljnije cene možete pronaći na našem sajtu.

ŠOPING

U Samari ljubiteljima kupovine savetuje se da obrate posebnu pažnju na tržne centre koji imaju raznovrsnu ponudu garderobe, obuće, igračka za decu, elektronskih uređaja i aparata, proizvoda za domaćinstvo.

Poznati su sledeći tržni centri: Kosmoport, Samara, Mega, Aurora, Ambar, Akvarium itd.

HRANA

Tradicionalna jela u Samari pripremaju se od ribe iz Volge i to u svim mogućim oblicima. Restorani za gurmane u svojoj ponudi imaju somove koji su duži od jednog metra, koji se pripremaju na poseban način.

Gastronomski specijaliteti iz Samare dostupni za svaki džep pa se preporučuju: sveži rakovi uz pivo, smuđ sa pireom od spanaća i karaš u pavlaci. Još jedan od najpoznatijih specijaliteta Samare je sušena riba. Ona se prodaje u maloj prodavnici pored Žiguljovske pivare i ukoliko želite pun doživljaj grada, morate je probati.

Za ljubitelje slatkiša savetuje se da probaju najpoznatije ruske bombonjere Kollekcija i Rodnie prostori. Uz pivo, opustite se i uživajte!

HOTELI

Ukoliko Vaš odmor želite da provedete u Samari, rezerrvnoj prestonici Sovjetskog Saveza, najveći izbor hotela i ostalog smeštaja možete pronaći na linku hoteli u Samari.

TRANSPORT

Vrste transporta

 

  • Avionom– Međunarodni aerodrom Kurumoč nalazi se severno od Samare. Let iz Moskve za Samaru traje sat i 45 minuta, dok let za  Sankt Peterburg traje dva sata i 25 minuta.
  • Vozom: Samarska železnička stanica se smatra najvećom u Rusiji i najvišom u Evropi. Između Moskve i Samare svakodnevno saobraća voz “Žiguli”. Vreme putovanja je 13 sati. Takođe, do Samare možete da stignete i vrlo neobičnim dvospratnim vozom. Vreme putovanja je 14 sati. Između Sankt Peterburga i Samare saobraća voz “Samara”. Vreme putovanja je oko 24 sata.
  • Lokalni autobusi
  • Tramvaj
  • Metro
  • Taksi 
  • Rent-a car

Sladjana Rašović

Petar Mihic

Putovao sam u Samari 2018. godine, sa prijateljem za vreme svetskog prvenstva u fudbalu. Imaju odličnu klopu, pivo vrhunsko! Posetili smo razne kulturne atrakcije. Preporuka obavezna!

4 godine ago

Review Samara. Odustani od odgovora

Share
Published by
Sladjana Rašović

Recent Posts

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago

Kišinjev

4 godine ago