Rezervišite avio karte za Samaru i upoznajte velelepni grad na ušću istoimene reke u Volgu. Odlikuju ga prelepi pejzaži, tradicionalno rusko gostoprimstvo, očuvane stare trgovačke kuće i vile od kamena.

Samara je grad poznat i po velikom broju spomenika i skulptura koji su posvećeni kako realnim ljudima, tako i likovima iz filmova i knjiga.

U sovjetsko doba, grad se zvao Kujbišev, u čast nekadašnjeg sovjetskog državnog i partijskog funkcionera Valerijana Kujbiševa. Grad je preimenovan u Samara 1991. godine.

RusijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Ako ste kupili avio kartu za ovaj tradicionalni i vanvremenski ruski grad, obavezno posetite sledeće znamenitosti:

 • Tvrđava u Samari
 • Muzej ‘Bunker Staljina’- najdublja građevina iz doba Drugog svetskog rata
 • Muzej Alekseja Tolstoja
 • Crkva Presvetog srca Isusovog
 • Crkva Svetog Đorđa
 • Žiguljovska fabrika – najstarija ruska pivara gde je moguće degustirati 5 vrsta piva

Gde kupiti avio kartu za Samaru?

Između Tivta i Samare postoji direktan let avio kompanijom Ural Airlines, najpovoljnije cene možete pronaći na našem sajtu.

pronadji-let-cta-dugme

ikona naslovaShopping

Avio-karte-za-Krasnodar-shopping

U Samari ljubiteljima kupovine savetuje se da obrate posebnu pažnju na tržne centre koji imaju raznovrsnu ponudu garderobe, obuće, igračka za decu, elektronskih uređaja i aparata, kao i proizvoda za domaćinstvo.

Poznati su sledeći tržni centri: Kosmoport, Samara, Mega, Aurora, Ambar, Akvarium itd.

Hrana (restorani)

Hrana

Tradicionalna jela u Samari pripremaju se od ribe iz Volge i to u svim mogućim oblicima. Restorani za gurmane u svojoj ponudi imaju somove koji su duži od jednog metra, koji se pripremaju na poseban način.

Gastronomski specijaliteti iz Samare dostupni za svaki džep pa se preporučuju: sveži rakovi uz pivo, smuđ sa pireom od spanaća i karaš u pavlaci. Još jedan od najpoznatijih specijaliteta Samare je sušena riba. Ona se prodaje u maloj prodavnici pored Žiguljovske pivare i ukoliko želite pun doživljaj grada, morate je probati.

Za ljubitelje slatkiša savetuje se da probaju najpoznatije ruske bombonjere Kollekcija i Rodnie prostori. Uz pivo, opustite se i uživajte!

ikona naslovaHoteli

Beograd-Hamburg-avio-karte-hotel

Ukoliko Vaš odmor želite da provedete u Samari, rezerrvnoj prestonici Sovjetskog Saveza, najveći izbor hotela i ostalog smeštaja možete pronaći na linku hoteli u Samari.

ikona naslovaTransport

transport-sa-aerodroma

Vrste transporta

 • Avionom: Međunarodni aerodrom Kurumoč nalazi se severno od Samare. Let iz Moskve za Samaru traje sat i 45 minuta, dok let za  Sankt Peterburg traje dva sata i 25 minuta.
 • Vozom: Samarska železnička stanica se smatra najvećom u Rusiji i najvišom u Evropi. Između Moskve i Samare svakodnevno saobraća voz “Žiguli”. Vreme putovanja je 13 sati. Takođe, do Samare možete da stignete i vrlo neobičnim dvospratnim vozom. Vreme putovanja je 14 sati. Između Sankt Peterburga i Samare saobraća voz “Samara”. Vreme putovanja je oko 24 sata.
 • Lokalni autobusi
 • Tramvaj
 • Metro
 • Taksi 
 • Rent-a car

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

RUB

ikona language

ruski

ikona time-zone

GMT +4:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip C)

ikona airport

KUF

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Rašović

Petar Mihic

Putovao sam u Samari 2018. godine, sa prijateljem za vreme svetskog prvenstva u fudbalu. Imaju odličnu klopu, pivo vrhunsko! Posetili smo razne kulturne atrakcije. Preporuka obavezna!

4 godine ago

Review Samara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *