Najveće francusko i jedno od najlepših mediteranskih ostrva, Korzika, smešteno iznad Sardinije, zapljuskuju vode Tirenskog, Ligurskog i Sredozemnog mora.

Mesto fascinantnog spoja visokih planinskih vrhova i prelepih tirkiznih plaža, tokom burne prošlosti bilo je na meti brojnih osvajača, a danas predstavlja jako popularnu turističku destinaciju.

Pored izuzetnog kulturnog nasleđa, rodni kraj Napoleona Bonaparte, srednjevekovnim utvrđenjima, crkvama i netaknutom prirodom privlači posetioce iz svih krajeva Evrope.

Avio karte za Korziku – online rezervacija

Rezervišite online svoj let avionom za Koriziku na našem sajtu po promo ceni.

FrancuskaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Nezaobilazni simboli i obeležja po kojima je Korzika prepoznatljiva su:

  • Ajačo
  • Bastija
  • Kapo Korso
  • Prirodni rezervat Moreuz Bonifačo
  • Plaže Porto Vekija

ikona naslovaShopping

Šoping

Upoznajući Korziku i njene gradove (Porto Vekio, Kalvi i Bonifačo) naići ćete na veliki broj suvenirnica i radnji u kojima možete kupiti autentične predmete i umetnine koje će vas podsećati na nezaboravan odmor.

Ukoliko vas interesuju butici sa ekskluzivnom garderobom i poznatim svetskim bredovima preporučujemo da obiđete Ajačo i Bastilju, dok su najpopularniji tržni centri Epsilon Corse i La Galerie.

Hrana (restorani)

Hrana

Pod uticajem italijanske i francuske kulinarske tradicije, njihova kuhinja se oslanja na lokalne sastojke, od kojih su neki baš specifični.

Popularna su jela od ribe (morske i rečne), svinjetine, ali i divljači. U kuhinji, čak i za pravljenje nekih vrsta hleba, koristi se kesten, koji je veoma rasprostranjen na ostrvu. U Francuskoj su na ceni korzikanski sirevi, med, kobasice, maslinovo ulje, ali i više sorti vina.

Suhomesnati proizvodi igraju veoma važnu ulogu u životima meštana. Najpoznatiji su korzikanski suhomesnati specijaliteti od svinjetine ili veprovog mesa kao što su coppa, figatellu, lonzu i saucisson.

Ukoliko budete u prilici probajte Agneau Corse. To je sporo pečena janjetina sa svežim ružmarinom, krompirom i celim (neusitnjenim) glavicama luka.

ikona naslovaHoteli

hoteli

Ako želite da svoj odmor provedete na predivnom ostrvu Mediterana, najveći izbor smeštaja po povoljnim cenama možete naći na linku hoteli na Korzici.

Do Bastije iz Beograda najbolje cene i letove ima kompanija Air France i u oba smera se leti preko Pariza.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Francuski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip E)

ikona airport

BIA

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Janko

Njihovi gradjani su veliki emotivci i jako srdacni

5 godina ago

Review Korzika.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *