Kupite avio karte za Trst i upoznajte jedini italijanski grad na istočnoj obali Jadrana. Smešten u Tršćanskom zalivu, nalazi se na obroncima Dinarskih planina nedaleko od granice sa Slovenijom.

Nekada carska luka Habzburgovaca i dom Džejmsa Džojsa, sa velikim uticajem i značajem za sve južnoslovenske narode, danas je jedna od najvažnijih pristaništa na severu Mediterana.

Jako bogato kulturno nasleđe, impozantne građevine, trgovi, palate i crkve ove metrepole prepoznaljive po kafi i sladoledu, fasciniraće vas svojom lepotom.

ItalijaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

znamenitosti-i-atrakcije

Kako postoje jeftini avionski Alitalia letovi svakog dana, rezervišite avio karte za Trst online.  Najimpresivnije znamenitosti koje dominiraju i čine ga izuzetnim su:

  • Trg Ujedinjenja Italije
  • Crkva Svetog Spiridona
  • Pozorište Verdi
  • Katedrala San Đusto
  • Dvorac Miramare

ikona naslovaShopping

Šoping

Čuvene knjižare, antikvitete i umetnine možete naći u četvrti Cavana (stari jevrejski deo grada) između trga Piazza Unità d’Italia i ulice Via San Giusto. Popularne domaće i svetske brendove potražite u radnjama u Via Carducci, Via San Nicolò i Via Dante Alighieri.

Ukoliko želite da pogledate butike sa eksluzivnom garderobom i odećom poznatih modnih dizajnera, preporučujemo trg Piazza della Borsa i Corso Italia. Jako posećeni tržni centri u kojima sve neophodno možete kupiti na jednom mestu, a pritom se i zabaviti su Torri d’Europa, Il Giulia i Palmanova Outlet.

Hrana (restorani)

Hrana

Hrana u Trstu predstavlja mešavinu italijanske kuhinje, kao i susednih kuhinja Slovenije, Austrije, Hrvatske usled istorijske povezanosti.

Jedno od najpoznatijih jela u Trstu je Jota. Pravi se od paprike, pasulja, krompira i prženog kiselog kupusa – sitno naseckanog sa maslinovim uljem i belim lukom. Naravno, nezaobilazni obroci su pice i paste koje su sinonim za Italiju.

Restorani

Tipična jela mediteranske kuhinje možete naručiti u restoranu Trattoria Caprese koja se nalazi u Piazzi della Borsa 15. Poslastičara Zampolli stvorena je za ljubitelje sladoleda.

ikona naslovaHoteli

hoteli

U poseti nekadašnjoj luci dvojne monarhije i centru kulture Južnih Slovena, veliki izbor smeštaja po najpovoljnijim cenama pronađite na linku hoteli u Trstu.

ikona naslovaTransport

transport
  • lokalni autobusi
  • vozovi
  • taksi
  • kombinacija tramvaja i žičare – povezuje centralni deo Trsta sa okolnim selima

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Italijanski

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

TRS

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Trst

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Goca

destinacija odlicna za roditelje sa malom decom

5 godina ago

Review Trst.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *