Kupite avio karte na liniji Niš Dortmund i upoznajte jedan od najrazvijenijih gradova u Nemačkoj. Smešten na zapadu zemlje, nalazi se u Vestfalenskoj niziji na reci Rur i deo je istoimenog megalopolisa.

Nekada centar teške industrije, danas je sedište naprednih tehnologija, koji se zbog mnoštva zelenila, parkova, kanala i jezera naziva i zelenom metropolom.

Jako važna luka u regionu, poseduje bogato kulturno i istorijsko nasleđe, koja muzejima, galerijama, arhitekturom i brojnim znamenitostima privlači posetioce iz cele Evrope.

NemačkaDržava
EvropaKontinent

ikona naslovaTurističke atrakcije

atrakcije-i-znamenitosti

Kada rezervišete avio karte na relaciji Niš Dormund, karakteristična obeležja i simboli koje preporučujemo da obiđete su:

 • Stari trg
 • Crkva Svetog Rajnolda
 • Muzej Ostwall
 • Westfalienpark
 • Zoološki vrt

Online kupovina avio karte Niš Dortmund

Kompanije Lufthansa i Ryanair svakodnevno prevoze putnike do Dortmunda, a najjeftinije direktne letove nađite na našem sajtu.

Hrana (restorani)

Hrana

Ukoliko imate želju da probate domaću nemačku kuhinju u najboljim restoranima Dormunda, preporučujemo da posetite:

 1. Hovels Hausbrauerei
 2. Pfefferkorn
 3. Zum alten Markt
 4. Wurst Willi
 5. Brauhaus Wenkers
 6. Overkamp
 7. Mit Schmackes
 8. Kumpel Erich
 9. Pfefferkorn’s No.1 Am Markt
 10. Restaurant Pferdestall

ikona naslovaHoteli

hotel

U zelenoj metropoli Zapadne Evrope, najveći izbor smeštaja po povoljnim cenama možete pronaći na linku hoteli u Dortmundu.

ikona naslovaTransport

transport

Dortmund ima saobraćajni sistem koji odgovara savremenom gradu: autobusi, ulični vozovi / tramvaji i metro ili gradski voz. Kompanija DSV21 je prvenstveno odgovorna za autobuske i železničke usluge u Dortmundu.

Dortmund aerodrom

Aerodrom u Dortmundu nalazi se 13 km istočno od grada, na adresi Flughafenring 11. Redovne autobuske linije saobraćaju između aerodroma i gradske autobuske stanice (nalazi se nasuprot glavne železničke stanice). Vreme putovanja je oko 25 minuta.

Prvi autobus iz Dortmunda polazi u 4:30; poslednji autobus kreće u 22 sata. Aktuelni vozni red autobusa može se preuzeti sa web stranice aerodroma.

Alternativna, ali sporija ruta je da na aerodromu uđete u gradski autobus 440, a zatim se na stanici Aplerbeck prebacite u metro U47. Takođe postoji 5-minutna vožnja autobusom koji povezuje aerodrom sa lokalnom železničkom stanicom Holzvickede. Odavde se možete ukrcati na obični voz za Dortmund.

Na sat vremena ide otprilike 8 vozova. Autobusi voze u intervalima od 15-20 minuta. Djeca do 6 godina putuju besplatno. Taksi vozilima treba oko 15 minuta za put do i od aerodroma.

ikona naslovaOsnovne informacije

ikona money

EUR

ikona language

Nemački

ikona time-zone

GMT +1:00

ikona plug

220 - 240 V
(Tip F)

ikona airport

DTM

ikona naslovaAviokompanije koje lete sa ove destinacije

ikona naslovaAerodromi Dortmund

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Dimitrije

Kafici su odlicni, cene su vise nego povoljne

5 godina ago

Review Dortmund.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *