Kilimandžaro

Krov Afrike, Kilimandžaro, najviša planina Crnog kontinenta, smešten na severoistoku Tanzanije uz samu granicu sa Kenijom, nalazi se u prostranoj niziji.

Masiv čiji se vrh Uhuru nalazi na visini od 5895m, prepoznatljiv po večitom snegu i sa koga se pruža spektakularan pogled na ravnice i savane, čine tri velika vulkana: Šira, Mavenzi i Kibo i dvadesetak manjih.

Jedan od najatraktivnijih i omiljenih nacionalnih parkova na planeti, zbog neverovatne raznolikosti biljnog i životiljskog sveta, endemskih vrsta i izuzetne lepote, nalazi se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine.

Avio karte za Kilimandžaro su najpovoljnije na Abago.com. Najbolje konekcije su preko Amsterdama i preporučujemo vam kombinovanje Air Serbia i KLM avio kompanija.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ne propustite priliku da na Kilimandžaru doživite I obiđete:

  • Uspon na planinski vrh
  • Shira plato
  • Jezero Chala
  • Vodopade Kinukamori I Materu

HRANA I RESTORANI

Hrana predstavlja mešavinu indijske, arapske, portugalske i afričke tradicije kuvanja, a sve to uz prisustvo mnošta začina. Muskatni oraščić, cimet, crna paprika i karanfilić upotrebljavaju se prilikom pripreme gastronomskih specijaliteta.

Jedno od najpoznatijih jela je jagnjetina sa Kilimandžara, kao i pržena tuna sa morskim algama. Ostala jela koja su zastupljena: pirinač sa različitim začinima, kukuruzna kaša, meso sa roštilja, marinirana govedina, morski specijaliteti.

HOTELI

Ukoliko želite da osvojite vrh Afrike i doživite njegove lepote, smeštaj po najpristupačnijim cenama možete naći na linku hoteli na Kilimandžaru.

Andjelija Arbutina

Andjelija Arbutina

Grad ima prelepu prirodu, zen mod.. Iskustvo koje se pamti

5 godina ago

Review Kilimandžaro. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago