Rezervišite avio karte na liniji Beograd Sarajevo i upoznajte glavni i najveći grad Bosne i Hercegovine. Okružen planinama, na reci Miljackoj, predstavlja mesto susreta istoka i zapada, različitih vera i nacija.

Prestonica burne prošlosti, sa velikim uticajem i na svetsku istoriju, poznata po održavanju Zimskih olimpijskih igara i predivnoj prirodi, danas ponovo pruža nezaboravan užitak brojnim posetiocima.

Beograd Sarajevo kupovina avio karte

Iz Beograda do Sarajeva postoji direktan let avio kompanije Air Serbia, a kompanija Croatia Airlines saobraća do mnogih gradova u regionu.

Popunite formu za pretragu letova na početku stranice. Za Beograd unesite BEG, a za Sarajevo SJJ. Odaberite datume putovanja i kliknite na dugme Pretraži letove. Cena karata zavisi od klase i popunjenosti aviona.

Red letenja Air Serbia

Avio kompanije Air Serbia poleće svakog dana iz Beograda u 13:50h, osim četvrtkom kada kreće u 07h. Prosečno trajanje leta avionom je 55 minuta. Povratak iz Sarajeva je u 15:15h, sem četvrtkom kada avion poleće u 08:25h.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Kada obezbedite avio karte do prestonice BiH, preporučujemo da izdvojite malo vremena i obiđete grad i okolinu.

  • Baščaršija

Istorijski i kulturni centar grada, nastao za vreme turske vladavine, danas je glavna turistička destinacija. Dominiraju jedinstvena zdanja islamske arhitektura sa hanovima, bezistanima i džamijama od kojih je najznačajnija Baščaršijska. U samom srcu nalazi se Sebilj, poznati trg sa česmom koja je uvek okružena golubovima, jedan od najupečatljivijih simbola Sarajeva. Ovo je pravo mesto za predah i kafu u nekoj od brojnih kafedžinica.

  • Marijin dvor

Jedna je od prvih palata po kojoj je čitav deo grada dobio ime, konačno je završena krajem XIX veka. Austrijski industrijalac i preduzetnik August Braun, je u znak ljubavi prema svojoj ženi Mariji naručio izgradnju ovog zdanja impozantne veličine i izgleda. Nekada najveći stambeni objekat sa ogromnim unutrašnjim dvorištem, tokom istorije je više puta menjao svoju namenu, a pre desetak godina proglašen je nacionalnim spomenikom.

  • Begova džamija

Smatra se najznačajnijim spomenikom islamske arhitekture na Balkanu i glavna je gradska džamija. U njenom dvorištu nalazi se prelepa česma za koju se vezuju brojne legende, a po jednoj od njih, svako ko se napije vode uvek će se sećati Sarajeva. Nedaleko se uzdiže i Sahat kula, poznata po pozlaćenim kazaljkama i brojevima i lunarnom računanju vremena.

  • Gradska većnica

Najimpresivnija i jedna od najlepših prestoničkih zdanja specifičkog orijentalnog karaktera nastala je u austrougarskom periodu, kada se i sam grad najviše modernizovao. Neposredno pre atentata, ovde je boravio Franc Ferdinand sa svojom suprugom i državnom delegacijom. U blizini se nalazi glavna pešačka ulica Ferdahija, pravi primer multikulturalnosti, gde ćete u par stotina metara videti džamiju, katerdalu, sabornu crkvu i sinagogu.

  • Zemaljski muzej

Grandiozni kompleks u kome za kratak vremenski period možete proći i upoznati celokupnu istoriju Bosne i Hercegovine. Bogata postavka podeljena u tri paviljona (arheološki, prirodnjački i etnografski) privlači veliki broj turista sa punim pravom. Unutar samog muzeja, u dvorišnom delu, smeštena je mala botanička bašta sa velikim brojem endemskih vrsta.

ŠOPING

Baščaršija je, između ostalog omiljena i zbog brojnih dućana sa autentičnim proizvodima gde možete kupiti suverire, antikvitete ili unikatne predmete. Jedna od najlepših i najstarijih ulica Kazandžiluk, poznata je po zanatlijama i radnjama sa ručno rađenim bakarnim posuđem.

Gazi Husrev begova ulica sadrži juvelirnice sa unikatnim nakitom. Ulica Čurčiluk nudi vam tradicionalnu odeću i ručno rađene tepihe.

Garderobu ekskluzivnih svetskih brednova i sve drugo što vam je neophodno, možete naći u nekom od shopping mall-ova od kojih su najpoznatiji: Sarajevo City Center, Alta Shopping Center, BBI Center.

HRANA I RESTORANI

U Sarajevu se nalazi veliki broj buregdžinica, aščinica, ćevabdžinica i restorana u kojima možete uživati u jako ukusnoj nacionalnoj kuhinji koja se bazira na mesu i jelima od testa.

Specijaliteti

Svakako najpopularniji su sarajevski ćevapi, specijalitet od telećeg i ovčijeg mesa, koji se poslužuju u somunu sa crnim lukom i kajmakom.

Predlažemo da obavezno probate burek ili sirnicu, jer kako kažu lokalci: ‘Burek je sa mesom, sve ostalo su pite’. Tradicionalno i poznato jelo je i bosanski lonac, meso dugo kuvano sa povrćem i začinima u zemljanoj posudi.

Baklava ili bademi u čokoladi omiljena su poslastica, a obrok završite bosanskom kafom uz rahat lokum.

Rezervišite avio karte što pre i uživajte u ukusnim jelima.

HOTELI

U prestonici Bosne i Hercegovine možete naći sve više hostela i apartmana koji se izdaju na dnevnom nivou.

Smeštaj u Sarajevu

Najveći izbor i najpovoljnije cene potražite na linku hoteli u Sarajevu. Pored jeftine avio karte, sigurni smo da ćete uspeti da pronađete i adekvatan smeštaj u samom centru grada.

TRANSPORT

Aerodromski autobus – Ovaj vid prevoza sinhronizovan je sa letovima. Cena karte u jednom smeru je 2.5€, a povratne 5€.

Taxi – Do gradskog jezgra ili do vaše željene lokacije stižete po ceni od 7do 10€.

Anonimni

Lena

Dugo smo setali gradom, vreme je bilo sjajno, kafa u kaficima onako

5 godina ago
Milena Krstic

Selina Hamzić

Potrebna mi je jeftina, najjeftinija avionska karta za let iz Beograda za Sarajevo u nedelju 29. septembra. Da li imate neke promotivne cene za ovaj datum? Let bi bio u jednom smeru. Molim vas pošaljite mi instrukcije za uplatu i uradite rezervaciju na ime Selina Hamzić.

5 godina ago

Review Sarajevo. Odustani od odgovora

Share
Published by
marko

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago