Twin Otter DHC-6-300

avion-3Twin Otter DHC-6-300 de Havilland iz Kanade, koji se trenutno prodaje kao Viking Air DHC-6 Twin Otter je kanadski korisni avion STOL (kratko poletanje i sletanje) koji je razvio de Havilland Canada.

Performanse aviona

Mogućnosti krakog poleta i kratkog sletanja, sa elisno mlaznim motorom i velikom brzinom penjanja, učinili su ga uspešnim putničkim, kao i teretnim, medicinskim i evakuacionim avionom. Koristi ga Vojni tim padobranaca i 98. leteća obuka vazduhoplovstva SAD.

Razvoj aviona je počeo 1964. godine, a prvi let je bio 20. maja 1965. Zamena dvo-motora za jedno-motorni DHC-3 Otter zadržala je DHC-ove čuvene STOL kvalitete, a dizajnerske karakteristike su uključivale dvostruke rebraste zaklopce i Aileroni kako bi poboljšali STOL performanse.

DHC-3 Otter sa svojim klipnim motorom zamenjenim sa dva motora 1963. godine. Bio je uveliko modifikovan za STOL istraživanje. Da bi se operaterima poboljšala pouzdanost snage turbopropusa i performanse dvo-motornih konfiguracija učinile su je odmah popularnom alternativom ottera na klipu koja leti od 1951. godine.

Twin Otter dominirao je u komercijalnim skydiving operacijama. Može da preveze do 22 padobrana do preko 17 000 ft (veliko opterećenje u poređenju sa većinom drugih letelica u industriji) pa trenutno, Twin Otter se koristi u operacijama padobranstva u mnogim zemljama. Vazduhoplovne snage Sjedinjenih Država upravljaju sa timom od tri blizanaca za potrebe vazduhoplovne akademije Sjedinjenih Država.

Avio kompanija Air Madagaskar u svojoj floti poseduje ovaj tip aviona.

Proizvođač: De Havilland Canada

Model: Twin Otter DHC-6-300

Kapacitet sedišta: 19

Dužina: 15.09m

Raspon krila: 19.81m

Brzina krstarenja: 270km/h

Visina krstarenja: 7.620m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Rašović

Dragoljub Stanojevic

Obozavam padobranstvo i ostale ekstremne sportove, i uvek biramo ovaj avio za egzibicije! Performanse savrsene.

4 godine ago

Review Twin Otter DHC-6-300.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *