MC Donnell Douglas MD-88

avion-12MC Donnell Douglas MD-88 je poslednja varijanta lansiranog modela MD-80. Inovacije ovog aviona su usmerene na dizajn kabine kao i sistem upozorenja na vetar. Avion poseduje dva dodatna pomoćna rezervoara za gorivo.

Karakteristike aviona

Model MD-88 lansiran je 23. januara 1986. godine na osnovu narudžbi i opcija od Delta Air Lines-a za ukupno 80 letelica. U zavisnosti od specifikacije, u osnovi sličan je modelima MD-82 ili MD-83, osim što sadrži EFIS kokpit umesto tradicionalnije analogne palube drugih MD-80.

Ostale izmene ugrađene u MD-88 uključuju sistem upozorenja zbog vetra i opšte ažuriranje unutrašnjosti / obloge kabine. Ove detaljne promene su relativno male i otpisane su kao standard na MD-82/83. Sistem upozoravanja zbog vetra je ponuđen kao standardna opcija i dostupan je za naknadnu ugradnju na starijim avionima, uključujući DC-9.

Isporuke MD-88 počele su u decembru 1987. godine, a Delta Ailrines je počela da koristi u januaru 1988. godine. Karakteriše ih ista težina, domet i performanse kao i ostalih aviona duge karoserije (MD-82 i MD-83) i pokreću ih isti motori.

MDC navodi tipičan domet za MD-88 kao 2.050 nmi (3.800 km) sa 155 putnika. Dodavanjem dva pomoćna rezervoara za gorivo povećava se njegov domet od 155 putnika na 2.504 nmi (4.637 km) (slično MD-83).

Flote avio kompanija

U jednom od članaka Wall Street Journal vezan za pad aviona 1086 Delta Air Lines na aerodromu LaGuardia u Nju Jorku, piše da “piloti i drugi stručnjaci za sigurnost ponekad možda nisu dovoljno moćni da kontrolišu njegovo kormilo kao i odstupanja levo ili desno od centra piste”. Istražitelji bezbednosne kontrole analizirali su da li je ta tendencija imala određenu ulogu u sudaru.

Delta Airlines u svojoj floti poseduje 80 aviona ovog tipa.

Specifikaciju i raspored sedišta u avionu pogledajte ovde.

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: MC Donnell Douglas

Model: MD-88

Kapacitet sedišta: 149

Dužina: 45.06m

Raspon krila: 32.87m

Brzina krstarenja: 801km/h

Visina krstarenja: 10.670m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Antonina

Prostor za ostavljanje rucnog prtljaga je preuzak, jedva sam stavila kofer

5 godina ago

Review MC Donnell Douglas MD-88.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *