Embraer ERJ145

avion-9Embraer ERJ145 je regionalni avion sa dvostrukim motorom koji je lansiran 1989. godine. Prvi let je obavio 1996. godine. Oko 27 avio kompanija širom sveta imaju ovaj tip aviona u svojoj floti. Kao i svoj prethodnik ima Centralni kompjuter za monitoring u realnom vremenu i automatsko pronalaženje greške u sistemu. Svaki detalj kabine je pažljivo dizajniran, bez srednjeg sedišta tako da svaki putnik ima sedište do prozora ili prolaza.

Performanse aviona

Najveći član porodice, ERJ145 pruža svestranost za izgradnju regionalne mreže i kapaciteta aviona odgovarajuće veličine. Za 20 godina rada, preko 26 miliona sati leta, u saradnji sa 36 aviokompanija u 26 zemalja, ERJ145 je dokazana legenda piste.

Avion ima trup sa kružnim poprečnim presekom, motore postavljene pozadi, nisko postavljena oklopna krila i T-repni avion. Prednji deo aviona je isporučila Norton kompanija, dok proizvodnja zadnjeg i srednjeg dela trupa bila je dogovorena sa kompanijom Sonaci iz Belgije.

Krila, isporučena od kompanije Spaina iz Španije, dizajnirana su sa dve sparne konstrukcije i sa trećom osovinom koja podržava zupčasto sletanje. Prednje ivice krila su od aluminijuma. Krilatice povećavaju podizanje i poboljšavaju efikasnost krila pri krstarenju smanjujući povlačenje vrtlog vrha.

T-rep je od aluminijumske kutije sa aluminijumskim prednjim ivicama na zadnjoj strani. Prednja ivica peraje je kompozitna konstrukcija.

Glavna kabina može primiti 50 putnika u konfiguraciji sedenja sa tri prstena. Odeljenja kabine i prtljaga dizajnirala je američka kompanija za dizajn enterijera aviona, C&D Interiors.

Putnička vrata sa prednje strane vrata opremljena su vazdušnim stepenicama. Prostori kabine i prtljaga su klimatizovani i pod pritiskom. Sistem za kiseonik isporučuje EROS. U pilotskoj kabini nalaze se dva pilota, posmatrač leta i jedan član kabinskog osoblja.

Avio kompanija American Airlines ima u svojoj floti avion ovog tipa.

Da pogledate stranicu proizvođača aviona kliknite ovde.

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Embraer

Model: ERJ145

Kapacitet sedišta: 50

Dužina: 29.87m

Raspon krila: 20.04m

Brzina krstarenja: 833km/h

Visina krstarenja: 12.300m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Aleksandro Peroc

Nisam osetio put: udoban i siguran let – ne znam da li je do aviona ili do pilota, ali svakako sjajno iskustvo

5 godina ago

Review Embraer ERJ145.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *