Embraer ERJ140

 

avion-8ERJ familija aviona ima visok stepen zajedničkih karakteristika što smanjuje zahteve za rezervnim delovima, dozvoljava upotrebu iste opreme za podršku na zemlji i omogućava standardizovanu proceduru i poljšava profitabilnost.

ERJ 140 deo je porodice moćnih Embrarer aviona namenjen je i dizajniran isključivo za regionalne letove.

Karakteristike aviona

 

ERJ 140 prvi put je stigao u komercijalne usluge sredinom 2001. godine. Većinu ovih letelica koristi Envoy Air, koja je podružnica American Airlines-a kao i American Eagle. Do početka 2005. godine isporučeno je 74 aviona.

Dizajniran je da bude savršena kombinacija snage i brzine. ERJ 140 je izdržljiv i pouzdan mlaznjak koji nije samo sjajan po kapacitetu goriva, već je i neverovatno udoban. To je očigledna opcija za svaku aviokompaniju koja se želi proširiti i odličan izbor za putnike koji žele udoban let.

Ovaj model aviona može da primi 40 putnika i nema prvu kao i biznis klasu. Ukoliko putnici sa sobom nose veću količinu ručnog prtljaga potrebno je isti smestiti u prtljažniku aviona jer iznad jednog dela sedišta u avionu ne nalaze se pregrada za prtljag. Generalno limitiran je prostor u pregratku za odlaganje ručnog prtljaga.

Pošto ova moćna letelica ima slične delove kao avioni iz Embraer serije, održavanje i popravke su i relativno brzi i jednostavni. Ovo je sjajno jer osigurava da se avion može odmah vratiti u vazduh. Sao Paulo je mesto za testiranje, montažu i integraciju svih sistema.

Sonaca iz Belgije, Gamesa iz Španije i Norton imaju određene delove potrebne za ovaj avion. Sprečavanje velikog zagađenja vazduha bilo je ključno za Embraer. Buka koju proizvodi prilikom poletanja i sletanja je minimalna. Pored toga, sve emisije štetnih gasova imaju vrednosti koje su daleko ispod uspostavljenih granica.

Avio kompanija American Airlines u svojoj floti ima avion ovog tipa sa kapacitetom od 40 mesta.

Kliknite ovde da pogledate detaljnu specifikaciju aviona.

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Embraer

Model: ERJ140

Kapacitet sedišta: 40

Dužina: 28.45m

Raspon krila: 20.04m

Brzina krstarenja: 833km/h

Visina krstarenja: 11.300m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Ana

Jako udobna sjedista sa mogucnoscu rasklapanja

5 godina ago

Review Embaer ERJ140.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *