Cessna Citation Sovereign

Cessna Citation Sovereign je američki mlazni avion dometa od 5.900 km koji je razvila Cessna, deo porodice Cessna Citation. Fuselage Citation Ekcel je razvučen i spojen sa potpuno novim, većim krilima i moćnijim Pratt & Vhitnei Canada PV306C motorima za povećanu maksimalnu težinu pri poletanju.

Prvi let je obavljen u februaru 2002. godine, sertifikat je dodeljen 2. juna 2004. godine, a isporuke su počele krajem septembra. Poboljšani Sovereign + najavljen je u oktobru 2012. godine sa dodatnim krilaticama i poboljšanim letom i motorima.

Karakteristike aviona

Avion Citation Sovereign ima odličnu mogućnost kratkog uzletanja, poboljšanu tehnologiju i neverovatne performanse kako bi se odgovorilo na poziv   današnjeg biznis sveta.

avion-13

Zbog udobnih širokih, kožnih sedišta i kabine u kojoj se može stajati, veoma je udoban. Takođe, nudi dosta prostora za skladištenje prtljaga tako da se sportska oprema i drugi specijalni predmeti mogu smestiti bez problema.

Avio kompanija Hann Air poseduje avion ovog tipa u svojoj floti.

Osnovno održavanje treba da traje 400 sati ili svakih 12 meseci, a pouzdanost opreme je veća od 99%. Avioni su prodati od 5 do 9 miliona dolara za modele od 2004. do 2013. godine. Korišćeni su uglavnom u prvatne svrhe i za čarter letove.

Amerika je kupila 20, Brazil 12, Kanadi i Meksiko 8 aviona. U Evropi je 10 bilo u Velikoj Britaniji, 9 u Nemačkoj, 3 u Češkoj i Austriji, 2 u Holandiji. U Africi je 8 bilo u Egiptu, 4 u Južnoj Africi i 1 u Maroku.

U Aziji 8 je bilo u Turskoj, 5 u Kini, 3 u Australiji i jedno u Jordanu. Većina korporativnih operatora leti avionom od 350 do 400 sati godišnje, dok se mogu koristiti vlasnici za čarter letove 1.200 sati godišnje.

Detaljne specifikacije aviona Cessna Citation Sovereign možete pogledati na sledećem linku.

Proizvođač: Cessna

Model: Citation Sovereign

Kapacitet sedišta: 12

Dužina: 19.35m

Raspon krila: 22.05m

Brzina krstarenja: 852km/h

Visina krstarenja: 14.326m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sanja

Ovaj avion je pravo cudo. Volela bi da imam jedan i da se stalno vozim njime

5 godina ago
Sladjana Stanisic

Anja

Unutrašnjost aviona je prelepa, sedišta komforna a mogu se i potpuno rasklopiti. Posebno mi se svidelo što je mnogo tiši u odnosu na ostale avione kojima sam letela.

5 godina ago

Review Cessna Citation Sovereign.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *