Canadair Regional Jet 100

avion-1Canadair Regional Jet 100 je prvi avion kanadskog proizvođača Bombardier.Uzimajući u obzir njegove karakteristike, ovaj avion leti na niskim visinama, do 5.000m. Raspored sedišta je 2+2, a broj redova 14. Koristi se za kratke komercijalne, privatne i čarter letove.

Bombardier CRJ100 (ranije poznati i kao Canadair CRJ100) ju porodica regionalnih aviona koje je dizajnirao i proizveo Bombardier Aerospace između 1991. i 2006. CRJ je bio drugi kanadski civilni avion za civilni mlaz nakon jednog prototipa Avro Canada C102 Jetliner (koji nikada nije ušao u komercijalni servis).

Zasnovan je na poslovnim avionima Bombardier Challenger 600 serije. Početni radovi na proizvodnji proširene verzije letelice sa 36 sedišta, poznate kao Challenger 610E su prekinuti tokom 1981. Ubrzo nakon privatizacije Canadaira i prodaje Bombardieru, rad na rasterećenom derivatu ponovo je ojačan; početkom 1989. godine svečano je pokrenut program Regionalnog jet-a Canadair. 10. maja 1991. prvi od tri prototipa CRJ100, izveo je svoj prvi let. Ovaj tip aviona je prvi put ušao u servis tokom sledeće godine sa svojim kupcem lansiranjem, nemačkom aviokompanijom Lufthansa.

Dodatne informacije

Početnoj varijanti CRJ100 ubrzo se pridružio drugi model, označen kao CRJ200. On je u velikoj meri identičan CRJ100, osim ugradnje efikasnijih motora sa turbo ventilatorom, koji su zrakoplovima davali manju potrošnju goriva, povećali visinu krstarenja i krstarenje brzinom.

Tokom devedesetih godina prošlog veka razvijene su i puštene u upotrebu razne dodatne verzije i modeli. Tokom kasnih 1990-ih razvijen je znatno uvećan derivat avio-linije, nazvan CRJ700; ubrzo su joj se pridružili još veći CRJ900 i CRJ1000. Tokom 2006, proizvodnja i CRJ100 se završila; većina proizvedenih aviona do danas je ostala u službi prihoda. Pored toga, nekoliko aviokompanija modernizovalo je svoje flote kako bi podržale produženu uslugu.

Ovaj avion sa kapacitetom od 50 sedišta se nalazi u sklopu flote kompanije Air France i služi za letove unutar Francuske i prema Korzici.

Da pogledate karakteristike i specifikaciju sedišta kliknite ovde.

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Bombardier

Model: 100

Kapacitet sedišta: 50

Dužina: 28m

Raspon krila: 21m

Brzina krstarenja: 840km/h

Visina krstarenja: 12.497m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Caslavka

Bas bas bas udobna sedista i ima dosta prostora za noge

5 godina ago

Review Canadair Regional Jet 100.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *