Bombardier CS300

avionBombardier CS300 je putnički avion, dugačkog dometa. Ovaj avion je poznat po svojoj sposobnosti sletanja u svim vremenskim uslovima. Bombardier CS300 primenjuje najnovija dostignuća u tehnologiji motora.

Swiss avio kompanija ima ovaj tip aviona u svojoj floti. Sa svojih 145 raspoloživih mesta saobraća na letovima unutar Evrope.

Karakteristike aviona Bombardier

CS300 nudi impresivnu potrošnju goriva sa poboljšanim performansama. Poznat je i kao A220-300. Ima kapacitet da primi od 130 do 145 putnika. Snažan avion namenjen za putovanja na duge staze, sa nižim operativnim troškovima. Prvenstveno je bio proizveden od strane Bombardier kompanije, da bi 2018. zvanično preuzeo Airbus kada je i preimenovan.

Dizajn

Poboljšana aerodinamika u kombinaciji sa neverovatnim motorima dovodi do manjeg sagorevanja goriva i do redukovanja izduvnih gasova. Sastavljen je od 46% naprednih komponenti, dok ostatak čine aluminijum i litijum. Kao i ostali avioni Airbus, i ovaj model ima funcionalan upravljački sistem ‘fly by wire’, LCD ekrane, vremenski radar kao i sistem za nadgledanje. Jedna od najprivlačnijih stvari za putnike je svakako udobna i prostrana kabina. Postoje tri odelenja u klasi. Dvostruka klasa nudi 120 mesta, dok standardna i klasa velike gustine nude 130 i 145 sedišta.
Za još veći doživljaj putnika, tu su široki prolazi, dobro opremljeni toaleti, široki prozori i udoban prostor za ramena. Sjajan sistem upravljanja kabinom osigurava da posada aviona može da lako funkcioniše i nađe se putnicima u bilo kod trenutku. Na ovaj način se održava potpuna kontrola nad unutrašnjim okruženjem.

 

 

 

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Bombardier

Model: CS300

Kapacitet sedišta: 145

Dužina: 38.00m

Raspon krila: 35.10m

Brzina krstarenja: 871km/h

Visina krstarenja: 12.497m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Borisav

bogat izbor za deciju zabavu tokom leta

5 godina ago

Review Bombardier CS300.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *