Bombardier CS100

avionBombardier CS100 nešto potpuno novo! Zahvaljujući inovacijma u dizajnu kabine, putnici mogu očekivati znatno udobnije putovanje. Još jedna od prednosti ovog aviona je što stvara duplo manje buke pri letu, za razliku od svog predhodnika.

Avio kompanija Swiss ima ovaj avion u svojoj floti, koriste ga za letove unutar Evrope.

Delta Airlines je napravila najšire sedište u kabini aviona. Pored udobnosti na raspolaganju su ekrani od 13.3 inča za zabavu. Nov naziv aviona je Airbus A220-100. U svojoj floti poseduje 6 aviona ovog tipa.

O avionu Bombardier CS

Prvobitno je trebao da se zove CS110, iz prostog razloga što prima 110 putnika, postoji više konfiguracija ovog modela što ga čini pogodnim i za kraće i duže letove. Ovo znači da se može naći u standardnoj konfiguraciji, ali i sa proširenim dometom. Originalan proizvođač ovog modela je bio Bombardier, dok ga Airbus nije kupio, tako da danas nosi naziv A220-100.

Da pogledate sve karakteristike aviona kliknite ovde.

Dizajn

Dizajniran je prvenstveno za kompanije kojima su potrebni avioni kapaciteta do 110 mesta. Ovaj avion može se pohvaliti krilima četvrte generacije. Sa impresivnim električnim sistemima koji obezbeđuju niske operativne troškove i težinu, ideja za ovakav dizajn je ne samo zbog lake kontrole, već i zbog jeftinog održavanja. Vrata se nalaze na obe strane kabine, što olakšava i štedi na vremenu prilikom utovara i istovara. S obzirom da je u pitanju avion nove generacije, i ovaj model funkcioniše na osnovu upravljačkog sistema ‘fly by wire’ koji omogućava pilotu da kontroliše avion, proveri njegov status i obezbedi da operacija bude što ekonomičnija.

Za putnike je obezbeđen udoban prostor, sa novim osvetljenjem i većim prozorima, za potpuni užitak. Sedišta biznis klase ima svega četiri i ista poseduju utičnice, zabavu tokom leta i internet.

 

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Bombardier

Model: CS100

Kapacitet sedišta: 125

Dužina: 34.90m

Raspon krila: 35.10m

Brzina krstarenja: 871km/h

Visina krstarenja: 12.500m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Borislav

poluispravni avioni

5 godina ago

Review Bombardier CS100.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *