Bombardier CRJ900LR

avion-3Bombardier CRJ900LR avion je naslednik i proširena varijanta aviona CRJ200. Svojom strukturom i kapacitetom goriva je predviđen za kratkolinijske i srednjolinijske letove. Avion se lagano zasniva na seriji CRJ200 aviona sa nekoliko glavnih poboljšanja.

Prvi CRJ900 (C-FRJKS) je modifikovan iz prototipa CRJ700 dodavanjem dužih produžetaka za trup ispred i na krilima. Kasnije je pretvoren u prototip CRJ1000 zamenjujući trupne čepove dužim čepovima. CRJ900LR takođe ima nasipe koji se nalaze u zadnjem delu aviona.

Ovaj avion može da se takmiči sa Embraer 175 i u to ime, efikasniji je po pređenim kilometrima, prema Bombardieru. Mesa Air Group je bila domaćin lansiranja CRJ900 letelice, ofarbane u boje America West avio kompanije.

Krila su šira sa dodatnim prednjim ivicama, rep je redizajniran sa više raspona i zapremine. Pod kabine je spušten za 2 inča što omogućava dobijanje vidljivosti iz prozora u kabini kako bi prozori bili bliži visini oka. Kabina ima ventilator za cirkulaciju vazduha koji pomaže pri hlađenju i grejanju. ‘Environmental packs’ imaju ciljanu temperaturu umesto dugmeta za toplo i hladno.

Avion ima dva GE CF34-8C5 motora, potisnog pogona 59,4 kN. U uobičajenom servisu, CRJ900LR može da krstari 2.4384 -3,048km dometa, sa nešto većim sagorevanjem goriva i prosečnom brzinom vazduha od 450–500 čvorova, što predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na svog prethodnika. Njegova maksimalna težina pri uzletu je 38328kg.

Adria Airways imala je ovaj avion u svojoj floti.

Da saznate više o avionu kliknite ovde.

Raspored sedišta u avionu

Konfiguracija sedišta u avionu je takva da sva sedišta pripadaju ekonomskoj klasi. Kapacitet putnika koje može da rimi varira između 86 i 90. Poređana su u dve kolone od po 2 sedišta u redu, ili po konfiguraciji 2+2.

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Bombardier

Model: CRJ900LR

Kapacitet sedišta: 86/90

Dužina: 36.40m

Raspon krila: 24.90m

Brzina krstarenja: 882km/h

Visina krstarenja: 12.496m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Bratislava

Pustili su me besplatno u biznis klasu nakon poletanja 🙂

5 godina ago
marko

Dejan

Vrlo ljubazno osoblje, udoban avion.

5 godina ago

Review Bombardier CRJ900LR.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *