ATR 42-300

avionATR 42 300 je avion sa dva turbopropelera, koji saobraća uglavnom na regionalnim kratkim letovima. Ovaj avion je trenutno u upotrebi od strane 165 avio kompanija, u 92 zemlje sveta.

Ovaj regionalni avion na kratkim relacijama, su u Francuskoj i Italiji izgradili ATR (Aerei da Trasporto Regionale ili Avions de transport regional).

ATR modeli imaju svoju poslednju montažu u Tuluzu, a resurse i tehnologiju dele sa Airbusom. Naziv 42 je od standardnog sedišta aviona, a kreće se od 40 do 52. Postoji šest glavnih varijanti modela. Standardnu proizvodnu verziju pokrenuli su Pratt & Vhitnei Canada.

Kabina je dugačka 31,3 stopa, široka 8,3 stopa, što joj daje ukupnu zapreminu kabine od 1.631,9 kubnih stopa, što je čini udobnom za putnike. U prtljažniku se može smestiti do 57 komada prtljaga.

Performanse aviona

 

ATR 42 300 ima maksimalni domet (ne uključujući prednje vetrove, veliku nadmorsku visinu, visoke temperature ili veći kapacitet) od 2.659 milja i maksimalnu brzinu od 303 mph.

Unutrašnji kapacitet prtljaga je količina raspoloživog prtljaga koji se može smestiti u avionu gde će biti pritiska i kontrole temperature. Kapacitet prtljažnog prostora kome se pristupa izvan aviona, nije uslovljena pritiskom i temperaturom.

Brzine krstarenja se uveliko razlikuju tokom leta, uspona, krstarenja i spuštanja. Maksimalno krstarenje je brzina sa kojom avion može da leti na optimalnoj visini gde je vazduh tanji.

Prosečno krstarenje izračunava se na osnovu prosečne dužine putovanja i uzima se u obzir brzina penjanja, ograničenja brzine, krstarenja i spuštanja. Krstarenje dugim dometima je brzina potrebna za dostizanje maksimalnog dometa.

Sredinom 2000. godine, ATR je pokrenuo program konverzije teretnih aviona uključujući postavljanje ulaznih teretnih vrata i modifikaciju kabine za teret. Teretni avioni mogu prevoziti teret od 5,8 tona. DHL Aviation Africa bio je lansirani kupac sa dva modela koja su isporučena u septembru i decembru 2000. godine.

Ovaj avion se nalazi u sklopu flote Aer Lingu avio kompanije.

Za detaljnu specifikaciju aviona kliknite ovde.

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: ATR

Model: 42-300

Kapacitet sedišta: 42

Dužina: 22.87m

Raspon krila: 24.57m

Brzina krstarenja: 490km/h

Visina krstarenja: 7.600m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Adam

Razmak izmedju sedista je taman kako treba, nismo se gurali tokom leta

5 godina ago

Review ATR 42-300.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *