Airbus A340-313

avion-18Airbus A340-313 je četverocilindrični mlazni avion koji je razvio i sastavio Airbus Industrie. Razvijen je zajedno sa dvostrukim motorom, karakteriše ga široki karoserijski trup i dizajn krila.

Karakteristike aviona

A340-500 i A340-600 koji su kasnije razvijeni imali su veće krilo, jer su dizajnirani za duge rute leta bez zaustavljanja. A340-313 je razvijen za let na dugim relacijama u vreme kada današnji mlazni avioni tek treba da se dokažu.

A340-313 pripada familiji Airbus 340 aviona sa servisnim opsegom od 7400 nautičkih milja. Naprednija je verzija od svojih prethodnika, sa poboljšanom avionikom i četiri motora. Idealan za transatlanske i dugolinijske letove.

Krila aviona A340-313 su dugačka i uska. Pored estetike, koja bez sumnje nema nikakve veze sa konačnim dizajnom, dugačka uska krila imaju visok pregled slike što ih čini vrlo efikasnim u podizanju i omogućavanju maksimalne brzine od 0,86 Macha.

Visok odnos debljine kablova od 12,8% znači da je debljina krila na bilo kom mestu udaljena 12,8% od prednjeg dela do zadnjeg dela krila u bilo kojoj tački. U poređenju s drugim avionima, ovo je prilično veliko i omogućava ugradnju veće snage u krilo, kao i više prostora za gorivo.

Severnoamerički operateri su se očigledno zalagali za blizance, dok su Azijci želeli četverokut. Većina potencijalnih kupaca zalagala se za četverokut uprkos činjenici da je u određenim uslovima tehničko održavanje skuplje od blizanca. Svidelo im se da se može voziti jednim motorom i letjeti „bilo gde“.

Avio kompanija Edelweiss Air poseduje 4 aviona ovog tipa koji saobraćaju na dugolinijskim letovima.

Da pogledate stranicu proizvođača aviona kliknite ovde.

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Airbus

Model: A340-313

Kapacitet sedišta: 314

Dužina: 63.7m

Raspon krila: 60.3m

Brzina krstarenja: 875km/h

Visina krstarenja: 12.500m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Ackana

Odlican tip aviona, putovala sam za Minhen njime – prezadovoljna

5 godina ago

Review Airbus A340-313.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *