Airbus A319LR

avionVodeći proizvođač aviona Airbus, sa najmodernijom linijom proizvoda sa dizajnerskim i proizvodnim pogonima u  Evropi i šire proizveo je Airbus A319LR, verzija A319 dugog dometa.

U odnosu na A319 udaljenost leta je povećana za 8 300 km pa se avion koristi se za dugolinijske letove.

Avio kompanija Qatar Airways u svojoj floti poseduje dva aviona ovog tipa sa kapacitetom od 110 sedišta.

Kliknite ovde i pogledajte stranicu proizvođača ovog modela aviona.

Karakteristike Airbus aviona

Prvobitno označen kao A320-7, Airbus A319 je skraćena verzija sa minimalnom promenom A320. Osnovna razlika je manji broj putnika, ali praktično isti kapacitet goriva. Umesto tipične troklasne, ima dvoklasnu konfiguraciju za 124 putnika. Da bi se zadovoljili propisi o evakuaciji morali su dodati još prekrivnih izlaza.

Karakteristike aviona

Ima određene karakteristike i dodatne rezervoare kao kod A319CJ. Airbus 319LR ima 4 pomoćna rezervoara, dok ih model A319CJ ima 6. Airbus nudi ovaj model aviona u standardnom avio rasporedu, s tim da se većina kompanija odlučuje za biznis klasu sa 48 sedišta na interkontinentalnim relacijama. Svakako je avion koji nudi ekonomičnost i udobnost putnicima.

Za razliku od aviona koji se takmiče, A319LR ima čitav spektar opreme aviona vrhunskog kvaliteta, između ostalog i CATIIIB mogućnosti, ETOPS sertifikat, EGPWS..

Lufthansa, KLM, Swiss International i Air France odrađuju vrhunski poslovni servis između Evrope i SAD-a koristeći flotu A319LR.

Australijska Antartička divizija koristi ovaj avio radi uspostavljanja interkontinentalne veze između Hobarta u Tasmaniji do ledene piste u mestu Casei na Antartiku.

avion

Ukoliko ste zainteresovani za izgled aviona, ovde možete pogledati kratak video u realizaciji aviokompanije Qatar Airways.

 

 

pronadji-let-cta-dugme

Proizvođač: Airbus

Model: 319LR

Kapacitet sedišta: 40-110

Dužina: 44.5m

Raspon krila: 35.80m

Brzina krstarenja: 900km/h

Visina krstarenja: 11.275m


Mapa sedišta

Mapa sedišta

Aviokompanije

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Bojana

besplatne slusalice na letovima

5 godina ago

Review Airbus A319LR.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *