Southwest Airlines

Southwest Airlines je američka avio-kompanija sa sedištem u Dalasu, država Teksas. Najveći je svetski niskobudžetni avio-prevoznik. Glavni hab je na međunarodnom aerodromu Dallas Fort Worth.

Osnivanje

Avio-kompaniju je 15. marta 1967. osnovao Herb Kelleher, pod nazivom Air Southwest, a svoj trenutni naziv – Southwest Airlines, usvojen je 1971. godine., kada je počeo da deluje kao međudržavna avio-kompanija unutar države Teksas, isprva leteći između Dalasa, Hjustona i San Antonia.

Od septembra 2019. godine avio-kompanija ima više od 60.000 zaposlenih i obavlja oko 4.000 letova dnevno tokom letnje sezone.

Od 2018. godine Southwest Airlines avio-kompanija je prevezla najviše domaćih putnika od svih kompanija Sjedinjenih Američkih Država. Imala je redovne letove za veliki broj destinacija unutar Država i deset dodatnih zemalja. Njegova poslednja ekspanzija dogodila se u martu, aprilu i maju 2019. godine, uslugom prevoza za Honolulu, Maui i Kailua-Kona. Kompanija je počela da proširuje uslugu na Lihue (Havaji) sredinom novembra 2019., a planira da proširi prevoz i na Hilo (Havaji) u januaru 2020. godine.

WEB CHECK IN

Informacije za Check in

Počevši od 24 sata pre zakazanog polaska, putnici sa rezervacijama mogu se prijaviti na let preko zvaničnog sajta avio-kompanije, i nakon uspešne prijave, trebaju odštampati bording kartu i poneti sa sobom na dan svog leta.

Bording karte dostupne su i na Southwest Airlines Skycap Podium (ako je dostupan), šalteru karata ili na aerodromskom kiosku za elektronsku prijavu na let (ako je dostupan).

Marko Bajcetic

Danko

Verujte mi ovo je najbolja aviokompanija na svetu!

4 godine ago

Review Southwest Airlines. Odustani od odgovora

Share
Published by
Marko Bajcetic

Recent Posts

Air Montenegro

3 godine ago

Hawaiian Airlines

4 godine ago

South African Airways

4 godine ago

China Eastern Airlines

4 godine ago

Philippine Airlines

4 godine ago

Mandarin Ailrines

4 godine ago