Cathay Pacific Airways

Cathay Pacific Airways Ltd. (CPA), takođe poznat kao Cathay Pacific ili Cathay, je avio-kompanija iz Hong Konga, sa sedištem i glavnim centrom koji se nalazi na međunarodnom aerodromu u Hong Kongu.

Avio-kompaniju su osnovali 24. septembra 1946. australijanka Sidnei H. de Kantzov i amerikanac Roi C. Farrell. Proslavila 70. godišnjicu u 2016. godini.

Cathay Pacific je deseta najveća svetska avio-kompanija merena prodajom, i četrnaesta najveća merena tržišnom kapitalizacijom. Godine 2010, Cathay Pacific postao je najveća svetska međunarodna teretna avio-kompanija, zajedno sa glavnim čvorištem – eđunarodnim aerodromom Hong Kong, kao najprometnijim aerodromom na svetu, mereno teretnim saobraćajem.

WEB CHECK-IN

Check-in preko interneta je dostupan na zvaničnom sajtu avio-kompanije. Putnici se mogu prijaviti na let od 48 do 24 sata pred polazak.

Za čekiranje je potrebno da putnici unesu šifru rezervacije i svoje prezime. Tokom procedure putnici mogu i odabrati svoje omiljeno sedište. Nakon uspešne prijave, putnici moraju da odštampaju svoje bording karte i ponesu sa sobom na dan leta. 

Putnici koji putuju samo sa ručnim prtljagom, mogu se direktno uputiti do gejta za ukrcavanje.

Marko Bajcetic

Duško

Moram priznati da sam na njihovim letovima jeo najukusniju hranu od kad putujem avionom.

5 godina ago

Review Cathay Pacific Airways. Odustani od odgovora

Share
Published by
Marko Bajcetic

Recent Posts

Air Montenegro

3 godine ago

Hawaiian Airlines

4 godine ago

South African Airways

4 godine ago

China Eastern Airlines

4 godine ago

Philippine Airlines

4 godine ago

Mandarin Ailrines

4 godine ago