O aerodromu

Aerodrom Varna je međunarodni aerodrom koji je smešten u Varni. Počeo je sa izgradnjom 1946. godine nakon čega je završen 1974. godine. Poslednje izmene su bili 2013. kad je izgrađen novi, a zatvoren stari terminal.

Treći je po veličini u Bugarskoj. Nalazi se nekih 10km od centra grada.

Osnovne informacije

ikona airport

VAR

ikona money

BGN

ikona naslovaLounges

Lounge-salon-na-aerodromu

VIP/Business Lounge – nalazi se na prizemlju, u delu za međunarodne odlaske na Terminalu 2. Putnici imaju na raspolaganju: alkoholna i bezalkoholna pića, faks, internet, časopise i magazine, TV, monitor sa redom letenja. Omogućen je pristup osobama sa invaliditetom. salon je otvoren od 07:00 do 22:00h.

ikona naslovaWiFi

wifi

Na terminalu 2 je dostupan internet. Putnici i posetioci ga mogu koristiti besplatno.

ikona naslovaCheck In

check-in

Prijava na let je moguća na web stranici avio kompanije ili putem mobilne aplikacije ukoliko to avio kompanija podržava.

Savetuje se da se na aerodrom dođe 2h pre leta, kako bi se check in i ostale procedure obavile na vreme.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Aerodrom poseduje dva terminala: Terminal 1 i novootvoreni Terminal 2. Terminal 2 je otvoren 2013. godine, kada je Terminal 1 zatvoren zbog rekonstrukcije.

Terminal 2 – zadužen za domaće i međunarodne odlaske i dolaske. Na istom se nalazi red kafića, restoranja i raznovrsnih radnji.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Od aerodroma Varna do centra grada putnici mogu koristiti sledeće oblike transporta:

Autobus

Autobuska stanica se nalazi preko puta Terminala 2. Autobus 409 saobraća svakih 15 minuta. Karte se mogu kupiti samo na kiosku za prodaju karata.

Taxi

Autorizovana taksi vozila se nalaze ispred sale za dolaske kod Terminala 1, u blizini parkinga.  Vreme putovanja je oko 30 minuta u zavisnosti od saobraćaja. Cena se kreće od 10-20‎lv.

Rent-a car

Kancelarije rent-a car kompanija se nalaze u delu za dolaske na Terminalu 2.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom Varna raspolaže sa 400 parking mesta. Određeni broj parking mesta se nalazi ispred zgrade starog terminala 1 dok se izvestan broj može naći preko puta Terminala 2.

Podeljena su na dugoročno i kratkoročno parkiranje. U zavisnosti od navedenog variraju i cene. Više informacija možete naći ovde.

ikona naslovaFree Shop

Free-shop

Duty-free radnje u delu za dolaske i odlaske Terminala 2 nude parfeme, kozmetiku, vina, nakit i sl. . Mogu se naći i kiosci sa novinama, prodavnice igračaka i suvenira. Putnici se mogu osvežiti u nekom od restorana, barova i kafića sa dobrom ponudom pića i hrane. N raspolaganju su im i:

  • banka, menjačnice i bankomati
  • prostorije za presvlačenje beba
  • igraonice za decu
  • služba prve pomoći

ikona naslovaLica sa invaliditetom

lica-sa-invaliditetom

Aerodrom je u potpunosti prilagođen osobama sa invaliditetom sa parking mestima, rampama, liftovima i toaletima. Putnicima su dostupna invalidska kolica. Mogu zatražiti pomoć i asistenciju ukoliko im je potrebna, najkasnije do 48h pre leta.

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Stanisic

Aleksej

Odličan izbor restorana i kafića sa odličnom ponudom hrane i pića!

5 godina ago

Review Varna.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *