O aerodromu

Poznanj aerodrom je jedan od najstarijih aerodroma u Poljskoj, nastao 1913. godine. Nalazi se na 7. mestu po posećenosti i broju putnika u ovoj državi. U pitanju je manji aerodrom na kome se uglavnom izvršavaju sezonski letovi i čarter letovi. Aerodrom se nalazi blizu centra grada Poznanja – na nekih 5km.

pronadji-let-cta-dugme

Osnovne informacije

ikona airport

POZ

ikona money

PLN

ikona naslovaLounges

lounge

Neki od salona gde se putnici mogu odmoriti pre svog leta:

Business Executive Lounge – Salon raspolaže sa barom gde se putnici mogu uživati u širokom izboru toplih i hladnih napitaka, ačkoholonih pića, slatkiša i grickalica. Dio salona je predvidjen za rad, opremljen je kompjuterima, WiFi signalom, štampačima itd. Od zaposlenih u salonu se može zatražiti dočekaju putnike i da ih sprovedu kroz check in, pasošku kontrolu, itd. Deo atmosfere biznis salona.

Putnici koji imaju pristup ovom salonu:

  • oni koji lete biznis klasom
  • koji plate ulazak
  • vlasnici Golden loyalti kartice Star Alliijanse, mogu i putnici sa Silver karticom, uz  određenu doplatu
  • putnici sa Priority Pass, Diners Club International i DragonPass karticama

VIP Lounge – ovaj salon nudi komfor i elegantan prostor za odmor svojim putnicima. Usluga je raznovrsna, velik izbor obroka i pića. Korišćenje ovog salona podrazumeva posebna parking mesta, posebne šaltere za čekiranje, sigoronosne kontrole itd. Putnicima su na raspolaganju WiFi, štampa, kancelarijska oprema itd.

ikona naslovaWiFi

wifi

Saloni na Poznanj aerodromu imaju Wifi mrežu, dok do sada nije poznato da ga u drugim delovima aerodroma ima.

ikona naslovaCheck In

check-in

Putnicima koji planiraju da se čekiranju na Poznanj aerodromu se savetuje da dođu 2h pred let, zavisno od toga kada je avio kompanija odredila vreme.

Avio kompanija ima pravo da odbije ukrcavanje putnika ukoliko on kasni sa procedurama na aerodromu, samim tim kasni i na sami let.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Aerodrom Poznanj raspolaže sa jednim terminalom, koji je skoro renoviran. Nakon što je renoviranja, terminal je dobio novu glavnu halu, koja može ugostiti znatno veći broj putnika nego pre. Terminal je podeljen na dva dela – deo za dolaske i deo za odlaske.

Poznate avio kompanije kao što su Lufthansa, RyanAir, Wizz Air i slične, svakodnevno koriste ovaj terminal.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

Transport

Od aerodroma do centra grada se brzo stiže. Udaljenost je nekih 7km, i potrebno je 15 minuta da vožnje kolima.

Transport do centra Poznanja

Dve autobuske linije prevoze do centra, jedna je preko dana, druga uveče. Ovo nije aerodromski prevoz, već regularni gradski, samim tim usput ima stajanja. Autobusi stižu na svakih 20 minuta, svakog dana, vikendom i za praznike. Noćni autobusi polaze sa aerodroma na svakih sat vremena. Autobuske karte se mogu kupiti na ispred dela za dolaske, kao i u samom autobusu, a cena karte iznosi oko 2€. Deca ispod 7 godina i osobe starije od 70 godina mogu putovati bez karte.

Taksi do centra iznosi 10€, a cenovnik je izložen ispred terminala. Taksi vozilo putnici mogu i poručiti online, otkazivanje je besplatno a cene mogu biti i niže.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom raspolaže sa dve parking oblasti – za kratkoročno i dugoročno parkiranje. Parking oblast za kratkoročna parkiranja se nalazi odmah ispred terminala, dugoročna su više udaljena.

Parking oblasti P6 i P5 su predvidjene za dugoročna parkiranja, dok su P1, P2, P3 i P4 previđene za kratkoročna parkiranja.

ikona naslovaFree Shop

Free-shop

Duty free prodavnice se nalaze u delu za odlaske. Pored Duty free prodavnice postoje i dve velike prodavnice koji imaju širok izbor artikala.

Bankomat se nalazi u neposrednoj blizni šaltera za informacije, dok se šalter za promenu valuta nalazi u delu za odlaske, dolaske.

Putnici se mogu relaksirati u velikom broju kafića i restorana koji se nalaze na aerodromu.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

Lica-sa-invaliditetom

Aerodrom je u potpunosti opremljen za putnike sa invalidom. Putnicima su na raspolaganju liftovi, toaleti, itd. Parking za putnike sa invaliditetom se nalazi ispred samog terminala.

Ukoliko je potreban neki vid asistencije, putnicima se savetuje da o svojim potrebama obaveste avio kompaniju čiji je let u pitanju ili osoblje aerodroma.

ikona naslovaMapa aerodroma

Poznanj aerodrom mapa

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Jelena Seratlic

Helen

Hrana u biznis salonu preukusna!!

5 godina ago
Jelena Seratlic

Milosss

Vise puta sam bio na ovom aerodromu, od kako je renoviran mnogo je bolji

5 godina ago
Jelena Seratlic

aca

Lot ima jeftine avio karte do Poznanja

5 godina ago

Review Poznanj.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *