O aerodromu

Ostende Briž je međunarodni aerodrom u Belgiji, udaljen oko 5km jugozapadno od Ostendea i oko 25km od Briža. Aerodrom se sve više koristi za čarter i sezonske letove koje organizuju turistički operateri. Takođe se često koristi i za privatne poslovne letove.

Ukoliko vas zanimaju termini polazaka i destinacije do kojih možete stići sa ovog aerodroma, kliknite na link red letenja.

pronadji-let-cta-dugme

Osnovne informacije

ikona airport

OST

ikona money

EUR

ikona naslovaWiFi

Wifi

WiFi na aerodromu se može koristiti besplatno.

ikona naslovaCheck In

check-in

Putnicima se preporučuje da budu najmanje 100 minuta na aerodromu pre početka leta. Sa sobom moraju poneti validna putna dokumenta.

Svaka avio kompanija propisuje posebna pravila za prijavu na let. Putnicima se zato savetuje da se unapred raspitaju kod kompanije kojom putuju o tačnom vremenu dolaska na aerodromu, kao i načinu prijave na let.

Kada putnici putuju između zemalja Šengena, savetuje se da pasoš ili lična karta uvek bude spremni za dodatne preglede na prijavi, bezbednosnim tačkama i ukrcavanju. Kada putnici putuju u neku zemlju koja nije u Šengen zoni, pasoš i karta putnika biće proveravani pri prijavi i graničnoj kontroli.

Deca moraju da poseduju važeće putne isprave prilikom putovanja.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Putnici koji su u tranzitu treba da znaju da je najmanje potrebno vreme 60 minuta za prelazak sa jednog leta na drugi.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Aerodrom Ostende Briž – Transport

 

Autobus – autobuska linija 6 saobraća između železničke stanice Ostende i autobuske stanice Raversijde Luchthaven, direktno ispred zgrade aerodroma. Vreme putovanja autobusom od aerodroma do železničke stanice u Ostende-u iznosi 15 minuta. Autobuska linija 6 saobraća na svakih 10 minuta. U večernjim satima, nedeljom i praznicima saobraća na svakih 20 minuta. Cena karte iznosi 3€.

Taksi do Ostende-a košta od 10 do 15€. Vožnja taksijem do Briža traje duže i zato je skuplja. Cena je oko 70€.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom Ostende Briž ima tri parking prostora koja su dostupna 24 sata dnevno. Smešteni su ispred putničke zgrade s jedne strane (Parking 1 – Front Park) i ispred tehničke zgrade s druge strane (Parking 2 i 3).

Parking 1 ima 260 mesta (kratkoročno). Prvih 20 minuta na kratkoročnom parkingu je besplatno. Parking 2 ima 500 mesta (dugoročno), a Parking 3 poseduje 550 mesta (dugoročno). Sve je pod stalnim nadzorom kamere. Nije neophodno niti je moguće zatražiti rezervaciju.

ikona naslovaFree Shop

free-shop

Akassy duty free shop se nalazi na prvom spratu terminala, neposredno pre prostorije za ukrcavanje u avion. Tu putnici mogu naći proizvode poput parfema i kozmetičkih proizvoda, nakita, alkoholnih/bezalkoholnih pića, dnevne štampe/magazina, cigareta, putnih torbi…

ikona naslovaLica sa invaliditetom

Lica-sa-invaliditetom

Vrata na ulasku u terminal se otvaraju automatski i dovoljne su širine za nesmetan prolazak invalidskih kolica. Posebni liftovi omogućavaju olakšan pristup prvom spratu putnicima sa invaliditetom, gde mogu pronaći Belair aerodromski restoran i posebne toalete prilagođene njima.

Parking P1 nudi 14 posebnih parking mesta za putnike sa invaliditetom.

Ukoliko putnici trebaju određenu pomoć na aerodromu, to moraju prvobitno zatražiti preko svoje avio kompanije prilikom rezervacije avionske karte.

ikona naslovaMapa aerodroma

Ostende-Briz-mapa-aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Marko Bajcetic

Valentina

WiFi je vrlo dobar! Ako želite da pojedete nešto pre sigurnosne kontrole, tu je restoran sa pristojnom ponudom hrane. Ukrcavanje se odvija brzo bez velikih guzvi

5 godina ago

Review Ostende Briž.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *