O aerodromu

Njuark Liberti (Newark Liberty) je međunarodni aerodrom u saveznoj američkoj državi Nju Džersi i nalazi se na 3km od Njuarka i 26km od Njujorka. Jedan je od glavnih aerodroma čitave njujorške oblasti.

U zajedničkom je vlasništvu gradova Elizabet i Njuark, a trenutno je u zakupu Lučke Uprave država Njujork i Nju Džersi. Zapošljava više od 24.000 ljudi. Sastoji se od 3 terminala.

Ako želite da pogledate kako izgleda unutrašnjost ovog aerodroma, kliknite i pogledajte kratak video materijal o Newark Liberty-u.

Osnovne informacije

ikona airport

EWR

ikona money

USD

ikona naslovaLounges

lounge

Art & Lounge – Terminal B, javna oblast, smešten na gejt nivou, između B2 i B3 ili gejtova 50 i 60. Ovaj salon se nalazi u javnoj zoni terminala. Ako su putnici u tranzitu, moraju da napuste sigurnu zonu kako bi mogli da ga koriste.

  • Klimatizacija
  • Alkoholna/bezalkoholna pića
  • Pristup za putnike sa invaliditetom
  • Fax usluge
  • Informacioni monitor za letove
  • Internet/WiFi
  • Dnevna štampa/magazini
  • TV

ikona naslovaWiFi

wifi

WiFi konekcija na aerodromu je besplatna.

ikona naslovaCheck In

check-in

Putnicima se savetuju da budu na aerodromu najmanje 120 minuta pre polaska kako bi se na vreme prijavili na let.

Osim standardnih šaltera za prijavu, putnici se na aerodromu mogu prijaviti na let preko samouslužnih kioska. Svakako se preporučuje da se o ovim i ostalim informacijama prvo raspitate kod svoje avio kompanije.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

AirTrain povezuje sve terminale (besplatno) i parkinge.

Za međunarodne putnike koji su u tranzitu važi propis da sav predati prtljag moraju zatražiti od carinske kontrole i opet ga prijaviti za sledeći let, iako je on prvobitno prijavljen do krajnje odredišne tačke putovanja.

Putnici koji na ovom aerodromu presedaju između lokalnih i međunarodnih letova, najmanje vreme potrebno za ukrcavanje u avion iznosi 1 sat, između lokalnih/međunarodnih 1 sat i 15 minuta, a između međunarodnih/lokalnih 1 sat i 30 minuta.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport

Transport

Voz – železnička stanica povezana je sa svim terminalima AirTrain-om. Sa nje, AmtrakNew Jersey Transit saobraćaju (na putu za New York Penn stanicu) do Newark Penn stanice, koja se spaja sa PATH metroom, gde možete uhvatiti prevoz za Menhetn i druge destinacije.

Autobus – Turistički autobusi (coach) saobraćaju 24/7. Linija Newark Airport Express prevozi putnike do Njujorka (Grand Central stanica, Bryant park i Port Authority Bus Terminal). Putovanje traje od 90 do 120 minuta. Druge linije saobraćaju i do Kvinsa, Bruklina, Bronksa, Stejten Ajlenda i predgrađa.

Taksi vozila su lako dostupna ispred terminala. Koristite autorizovana taksi vozila, a cenu i tarifu dogovorite unapred.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Na aerodromu postoji više od 17.000 javnih parking mesta. Tri kratkotrajna parkirališta – A, B i C, se nalaze ispred svakog terminala.

Usluge dnevnog parkiranja omogućene su na parkinzima P1, P3 i višespratnom P4 (P2 i deo P3 su rezervisani za iznajmljivanje automobila), koji su sa terminalima povezani AirTrain-om.

Besplatni šatl autobusi prevoze putnike do/od P6 parking prostora. “Valet” parkinzi su takođe dostupni.

ikona naslovaFree Shop

ikonica-cokolada-3

Bankomati i menjačnice nalaze se širom terminala.

Duty Free prodavnice smeštene su u polaznim oblastima svakog terminala.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

lica-sa-invaliditetom

Kroz terminale postoje TDD telefoni, rampe, liftovi i toaleti koji su dostupni za invalidska kolica, dok su električna kolica na zahtev avio-kompaniji dostupna za prevoz do gejtova. Takođe postoje rezervisana parking mesta za osobe sa invaliditetom.

ikona naslovaMapa aerodroma

Newark Liberty mapa aerodroma

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Marko Bajcetic

Luka

Imao sam lepo iskustvo sa ovim aerodromom. Čist je i sistemi za putnike su uređeni. Na aerodromu postoji puno opcija za hranu, a WiFi je dostupan

4 godine ago

Review Njuark Liberti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.