O aerodromu

Aerodrom Hamad (Hamad International Airport) je jedini aerodrom sa pet zvezdica na Bliskom Istoku. Godišnje preveze oko 30 miliona putnika.

Osnovne informacije

ikona airport

HIA

ikona money

QAR

ikona naslovaLounges

lounge

Aerodrom Hamad Lounges

 • Al Safwa First Salon – karakteriše ga luksuz, udobnost, prefinjenost. Nalazi se na trećem spratu Duty Free Plaze, i namenjen je putnicima aviokompanije Qatar i kao i prvoj klasi Oneworld alijanse
 • Al Moujan Biznis Salon – putnici biznis klase mogu uživati u vrhunskim gastronomskim specijalitetima po narudžbi kao i ponudi sa švedskog stola. Nalazi se na trećem spartu Duty Free Plaze. Namenjen je putnicima biznis klasu Oneworld alijanse
 • Salon za prvu klasu u okviru koga putnici mogu koristiti wi-fi, tuševe, sobe za porodicu i prostorije za pušače. Smešten je na drugom spratu Duty Free Plaze. Dostupan je korisnicima lojaliti programa kao i Oneworld Emerald korisnicima
 • Salon za biznis klasu pruža benefit i komfor putnicima biznis klase, korisnicima lojaliti programa kao i Oneworld Safir korisnicima

VIP saloni

 • Al Maha salon – putnici se mogu relaksirati u premium salonu. Na raspolaganju su usluge: wi-fi, konferencijske sale, tuševi, pušačke zone, sobe za porodicu, biznis centar
 • Oryx Salon karakteriše ukusna hrana, široka ponuda pića, soba za pušače, biznis centar, ormarići za odlaganje stvari, dečja soba, brz protok wi-fi. Dostupan premium putnicima. Pristup salonu imaju i putnici ekonomske klase uz doplatu od USD55
 • Salon za nepraćenu decu ekskluzivan salon namenjen deci svih uzrasta. Nudi razne sadržaje: televizija i video igrice, igračke, slagalice, užinu i osvežavajuće napitke, dečije sobe i toalete. Specijalno osoblje nadgleda decu i vodi računa o njihovoj sigurnosti.

ikona naslovaWiFi

wifi

Wi-fi je dostupan na putničkim terminalima. Pristup internetu putnici imaju i putem internet kioska i desk-ova koji su smešteni duž terminala.

ikona naslovaCheck In

check-in

Na šalterima za prijavu na let: Check in se otvara 3 sata pre leta, zatvara se 1 sat pre leta

Interaktivni kiosci: nalaze se u zoni za prijavu leta. Putnici se mogu sami prijaviti na let i preuzeti kartu za ukrcavanje i predati prtljag na drop off šalteru

Putem interneta: na web stranici avio kompanije i putem mobilne aplikacije. Nakon prijave na let putnici mogu sami odštampati kartu za ukrcavanje.

ikona naslovaTransfer Zona

transfer

Aerodrom Hamad Transfer

Transfer sa jednog leta na drugi je lak i jednostavan. Po izlasku iz aviona potrebno je poći do transfer holova smeštenih u A, B, C i D zonama.

Zona A – sa 10 gejtova, nalazi se u blizini check in zone i glavnog terminala

Zona B – sa 10 gejtova, nalazi se u blizini check in zone

Zona C – sa 13 gejtova povezanih sa pokretnim mostom

Zone D i E – gejtovi smešteni na prvom i drugom spratu

Putnički terminal nalaze se u sklopu glavne zgrade gde je putnicima omogućen istovremeno polazak, dolazak i transfer. Između presedanja putnici mogu da se opuste u salonima, koriste wi-fi, kupuju u duty-free prodavnicima.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Aerodrom Hamad Transport

Autobus – prevoz obavlja nacionalni prevoznik Mowasalat. Potrebno je kupiti Karwa karticu na šalteru Mowasalata na aerodromu. Tri su vrste kartice, u zavisnosti od vožnje, cene se kreću od USD 3-8

Taxi – Karwa vozila se nalaze na taksi paviljonu. Cena se obračunava po taksimetru, i isključivo u katarskim rijalima. Moguće je rezervisati taksi za osobe sa invaliditetom, postoje specijalna vozila.

Rent-a car – na aerodromu se nalazi veliki broj rent-a car agencija, gde je moguće iznajmiti automobil. Moguće je rent-a car rezervisati preko interenta.

Limuzina – pre dolaska na aerodromu moguće je rezervisati limuzinu sa šoferom, kao i direktno na aerodromu. Vožnju je moguće platiti u katarskim rijalima.

ikona naslovaParking i garaža

parking
Aerodrom Hamad Parking

Kratkoročni parking nalazi se na obe strane putničkog terminala. Parking je pokriven i moguće je parkiranje 15 dana. Rezervacija nije moguća, u blizini su naplatne mašine gde se vrši naplata. Prvih 10 min je besplatno, cene se kreću od QAR 6 do 125.

Dugoročni parking nalazi se na južnom delu putničkog terminala. Parking je pokriven, siguran i moguće je do 60 dana parkiranja. Do terminala se stiže shuttle autobusima na svakih 10-15 min. Ulazak na parking naplaćuje se QAR 55, potom sledi tarifiranje po zadržavanju.

ikona naslovaFree Shop

Šoping
 • Qatar duty free prodavnice sa kozmetikom , cigaretama, likerima
 • Više od 70 brendiranih butika sa garderobom i nakitom
 • Knjižare, suvenirnice
 • 30 restorana i kafića
 • teretana, bazen, spa i velnes centar
 • banke, menjačnice i bankomati

ikona naslovaLica sa invaliditetom

invalidi

Putnici sa invaliditetom imaju pristup označenom parkingu kao i liftovima, pokretnim stepenicama, rampama, šetalištima.

 • Posebni šalteri za prijavljivanje na let, specijalno adaptirani za potrebe lica sa invalditetom
 • Salon za putnike sa specijalnom asistencijom, posebna kupatila
 • Besplatna invalidskih kolica na putničkom terminalu

Potrebno je unapred najaviti ukoliko je porebna asistencija na aerodromu, kiseonik, štake.

ikona naslovaMapa aerodroma

mapa aerodorma Hamad

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Anonimni

Branka

Stvarno izgleda kao sa slika.

5 godina ago

Review Hamad Doha.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *