O aerodromu

Bretanj je međunarodni aerodrom koji se nalazi u mestu Gipava u Francuskoj. Nalazi se na oko 10km severoistočno od Bresta, u regiji Bretanja. Opremljen je sa dve piste i jednim glavnim putničkim terminalom. Glavni operater je Air France.

Red letenja na aerodromu Brest

Ako želite da pogledate red letenja sa aerodroma Bretanj u Brest kliknite ovde. Tu ćete naći tačna vremena poletanja i sletanja aviona, kao i destinacije do kojih se putuje.

pronadji-let-cta-dugme

Osnovne informacije

ikona airport

BES

ikona money

EUR

ikona naslovaWiFi

Wifi

Putnici i posetioci mogu koristiti besplatnu WiFi mrežu na aerodromu. Samo je potrebno konektovati se na CCIBREST.

ikona naslovaCheck In

aerodrom-check-in

Različite avio kompanije imaju i različite propise prilikom prijave na let. Zato se savetuje da se putnici o uslovima prijave prethodno raspitaju kod kompanije kojom putuju. Neke od njih ne dozvoljavaju besplatnu prijavu na let (određene niskobudžetne kompanije).

ikona naslovaTransfer Zona

transfer-zona

Putnici koji imaju presedanje na aerodromu između lokalnih letova, imaju najmanje 20 minuta da se sa jednog ukrcaju na drugi let. Za prelazak sa lokalnog na međunarodni let i obrnuto, kao i za prelazak sa jednog međunarodnog leta na drugi, imaju najmanje 60 minuta.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Transport

  • Autobus – aerodromski šatl bus usklađen je sa tramvajskom linijom A koja redovno saobraća do autobuske stanice Porte de Guipavas. Putovanje traje 10 minuta. Cena iznosi 1.60€.
  • Taksi – vozila nalaze se ispred glavnog ulaza aerodromskog terminala. Dnevna tarifa iznosi 1.80€/km, a noćna 2.60€/km.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Na aerodromu postoji 2500 parking mesta, u sklopu 3 parkinga: P1, P2 i P3.

  • P1 – prvih 10 minuta besplatno
  • P2 – prvih 20 minuta besplatno
  • P3 – prvih 60 minuta besplatno

ikona naslovaFree Shop

Free-shop

Na aerodromu se nalaze kiosci za dnevnu štampu, knjižare, prodavnice odeće, juvelirnice, prodavnice suvenira i parfema. Duty Free postoji u delu za Polaske unutar kontrolne oblasti.

Bankomat se nalazi blizu šaltera Air France.

ikona naslovaLica sa invaliditetom

Lica-sa-invaliditetom

Kako bi putnici osigurali najkvalitetniju uslugu i skratili vreme čekanja, od ključne je važnosti da prilikom rezervacije avio karte navedu vrstu pomoći koja im je neophodna, najmanje 48 sati pre polaska.

Aerodromski terminal dostupan je osobama sa invaliditetom i osobama sa smanjenom pokretljivošću. Parking mesta su šira i bliža ulazu aerodromskog terminala. 10 parking pmesta je rezervisano za osobe sa smanjenom pokretljivošću na pokrivenom parkiralištu P1. 12 mesta je rezervisano na parkiralištu P2 u blizini aerodroma. Pored toga, putnici sa invaliditetom ili smanjenom pokretljivošću mogu se parkirati na parkiralištu P2 po sniženoj ceni.

ikona naslovaMapa aerodroma

Aerodrom-Brest-mapa-nivo-1
Aerodrom -Brest-mapa-nivo-2

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Marko Bajcetic

Jakša

Mali, ali opet i ne previše mali aerodrom, jako praktičan. Možete parkirati automobil, eventualno predati prtljag, otići liftom, zatim kroz sigurnosnu kontrolu (linije čekanja su retke) i ukrcati se na avion bukvalno u roku od nekoliko minuta, sve ukupno u 150m.

5 godina ago

Review Bretanj Brest.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *