O aerodromu

Međunaropdni aerodrom Brazilija (Brasília Presidente Juscelino Kubitschek International Airport) se uglavnom koristi kao glavno čvoripte za međunarodne letove unutar Brazila. Smešten je u Lago Sul, tačnije 15km južno od centra grada Brazilije.

Kliknite ovde i pogledajte red letenja.

Osnovne informacije

ikona airport

BSB

ikona money

BRL

ikona naslovaLounges

lounge

Aeroportos VIP Club (Domestic) – smešten na drugom spratu domaćeg terminala. Putnicima su na raspolaganju: alkoholna i bezalkoholna pića, igraonica za decu, časopisi, magazini, monitor sa redom letenja i TV. Sala za konferenciju, faks i tuš kabine su dostupni uz doplatu. Omogućen je pristup osobama sa invaliditetom. Salon je otvoren 24h dnevno.

VIP Express Club Pier Norte – nalazi se na domaćem terminalu, samo za putnike na domaćem letu. Dostupni su im: bezalkoholna pića, alkoholna pića (doplata), igraonica za decu, prostorija sa video igricama, internet, časopisi, magazini, TV i monitor sa redom letenja. Salon je otvoren od 06:00 do 00:00h

Brazilija aerodrom – internacionalni lounges

Aeroportos VIP Club (International) – nalazi se na prizemlju međunarodnog terminala. Mogu se koristiti: bezalkoholna pića, alkoholna (uz doplatu), internet, časopisi, magazini i TV. Omogućen je pristup osobama sa invaliditetom. Salon je otvoren 24h dnevno.

ikona naslovaWiFi

wifi

Kompletna aerodromska infrastuktura je pokrivena internetom. Putnici i posetioci ga mogu besplatno koristiti.

ikona naslovaCheck In

check-in

Za prijavu na let na šalteru je potrebno doći od 3 do 2h pre međunarodnog i 1h pre domaćeg leta.

ikona naslovaTransfer Zona

brazilija-aerodrom-transfer

Aerodrom se sastoji od dva terminala: Terminala 1 i Terminala 2.

Terminal 1 – namenjen za domaće i regionalne letove.

Terminal 2 – predviđen za međunarodne letove. To je noviji terminal i nudi veći broj usluga.

Često se ova dva terminala oslovljavaju kao međunarodni i domaći. Postoji besplatni interni shuttle prevoz između terminala.

ikona naslovaTransport sa aerodroma

transport-sa-aerodroma

Od aerodroma do centra grada se mogu koristiti sledeća prevozna sredstva:

AutobusDF Trans autobuska linija 102. Saobraća svakih 20 minuta, a cena karte je 2R$. Postoje i autobuske linije koje sobraćaju do raznih destinacija sa polaskom sa autobuske stanice u centru.

Transport kolima

Taxi – vozila se nalaze ispred terminala. Dostupna su 24h dnevno. Vreme putovanja do centra grada je 15 minuta.

Rent-a car – pultovi rent-a car kompanija se nalaze na Terminalu 1, u delu za dolaske. Postoji mogućnost i rezervacije auta online.

ikona naslovaParking i garaža

parking

Aerodrom raspolaže sa oko 800 parking mesta. Podeljena su na dugoročni i kratkoročni parking. Svega par minuta hoda do terminala.

ikona naslovaFree Shop

brazilija-aerodrom-bankomat

Postoji oko 140 radnji na aerodromu, uključujući duty free radnje, garderobu, kozetiku, parfimerije, suvenirinice i sl.  Glavni restoran se nalazi na Terminalu1 i otvoren je od 11:00 do 13:00h. Pored nejga postoje razne varijacije barova, kafićaod kojih dva rade 24h dnevno. Pored navedenog, u ponudi su:

  • menjačnice i bankomati
  • pošta – otvorena 24h dnevno

ikona naslovaLica sa invaliditetom

brazilija-aerodrom-invalidi

Aerodorm je prilagođen osobama sa invaliditetom sa rampama, liftovima i toaletima.

Svaki putnik može zatražiti pomoć i asistenciju na aerodromu. Potrebno je samo obavestiti unapred o vrsti pomoći kako bi bila obezbeđena ista.

ikona naslovaMapa aerodroma

brasilia

Prijava na newsletter za avionske karte

Obaveštenja, popusti i akcije

Želim prvi da saznam najjeftinije cene avio karata!

Treba vam pomoć?

Pomoć

Kontaktirajte nas ukoliko vam je potrebna pomoć oko rezervisanja avio karte ili neka dodatna informacija. Mi smo tu za vas.

Sladjana Stanisic

John

It is a clean and up-to-date airport. You can reach it by bus, but there is no train or subway. I liked the electronic shops and the food in the restaurant in terminal 1.

5 godina ago

Review Brazilija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *