Ho Ši Min

Otputujte u Ho Ši Min avionom i posetite najveći grad Vijetnama. Smešten na jugu zemlje u širokoj delti Mekonga, nalazi se na ušću reke Sajgon u Južnokinesko more.

Nekada najznačajnija luka Kambodže i prestonica Južnog Vijetnama, danas je ekonomski, finansijski i sve značajniji turistički centar kojim dominiraju neboderi i moderne građevine.

Jedna od najmnogoljudnijih metropola Indokine, pored tradicije, kulture i gastronomije, odlikuje se brojnim hramovima, spomenicima i impresivnim zdanjima francuske kolonijalne arhitekture.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Ukoliko odlučite da u Ho Ši Min krenete avionom, znamenitosti koje vam preporučujemo da upoznate su:

  • Palata nezavisnosti
  • Pagoda cara žada
  • Katedrala Notre Dame
  • Gradski muzej
  • Vam Sat ekopark

Ho Ši Min avionom – online rezervacije

Kompanije KLM Airlines i Singapur Airlines redovno prevoze putnike do ove metropole, a jeftine avio karte potražite na našem sajtu.

ŠOPING

Najbolja mesta za šoping u Ho Ši Min-u su: Diamond Plaza, Saigon Square 1, Parkson Saigon Tourist Plaza Takashimaya Vietnam.

HOTELI

Pre polaska u najveći grad Vijetnama, nekadašnji Sajgon, smeštaj po najpristupačnijim cenama ćete naći na linku hoteli u Ho Ši Minu.

TRANSPORT

Grad Ho Ši Min čine 24 regiona, dok regioni 1 do 5 imaju najveći broj atrakcija, restorana, barova, noćnih klubova i mesta za šoping u gradu. Ovde postoji razvijena mreža javnog prevoza, koji čine taksi vozila, javni autobusi i bicikl-taksi vozila, koji turiste povezuju sa centrom grada i šire.

Xe Om (bicikl taksi)

Čest, ali zanimljiv način prevoza u Vijetnamu su xe om ili bicikl taksiji, gde se kroz užurban saobraćaj Vijetnama možete voziti sa iskusnim vozačem. Takođe je prilično jeftin vid prevoza – cena je između 0.40 do 0.80€, zavisno od konačne tačke i vaše veštine cenkanja. Možete se odlučiti i za rezervaciju po satu, po ceni od 1€, što je neverovatno jeftino, s obzirom da za kratko vreme možete istražiti ceo kvart.

Anonimni

Darko

Dobra ekskurzija je bila pre dve godine. Mnogo je lep grad

5 godina ago

Review Ho Ši Min. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago