Obezbedite online avio karte na liniji Beograd Venecija i posetite grad na severoistoku Italije. Smešten na 118 ostrva na obali Jadranskog mora, ispresecan je kanalima i povezan brojnim mostovima.

Jedan od njih je most Rialto, ili most uzdaha, za koji legenda kaže da ako se dvoje poljube u trenutku prolaska gondolom ispod njega, zauvek ostati zajedno. Na lepote ovog grada niko ne može ostati ravnodušan.

Beograd Venecija avio karte – Rezervacija

U formi na početku stranice za Beograd unesite BEG, a za Veneciju VCE. Odaberite datume putovanja i pronađite avionske karte koje vam najviše odgovaraju. Cene zavise od datuma putovanja, kompanije preko koje letite i pšopunjenosti aviona.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Kada ste obezbedili najjeftinije avio karte za direktan let do Venecije, obavezno odvojite malo vremena kako biste upoznali grad.

  • Trg Svetog Marka – Glavni i jedini trg, koji je ujedno i jedan od najlepših u Evropi. Na njemu se pored brojnih kafića koje možete posetiti, nalaze crkva Svetog Marka, zvonik, inače glavni gradski orijentir, Duždeva palata…
  • Duždeva palata – Centar moći nekadašnje Mletačke Republike, nakon crkve Svetog Marka ovo je najpoznatija gradska građevina. Sazidana u gotsko-venecijanskom stilu vekovima je bila sedište venecijanskih poglavara – duždeva.
  • Most Rialto – Najpoznatiji i najstariji most Venecije koji premošćuje Canal Grande. Jedna od najprepoznatljivijih aktrakcija grada i nezaobilazno mesto svih parova.
  • Crkva Santa Maria Della Salute – Nju je u pesmi opevao Laza Kostić, a podignuta je na glavnom gradskom trgu u znak zahvalnosti za prestanak epidemije kuge. Posvećena je Blaženoj devici Mariji.
  • Muzeji: Correr, muzej stakla, Antonija Vivaldija.. – Mnogobrojni muzeji pružaju mogućnost razgledanja eksponata iz više nego bogate istorije Venecije i Mletačke Republike.

ŠOPING

Ukoliko vas interesuju antikviteti, posetite Mercatino dell’Antiquariato. Ako želite da kupite kožnu torbu, obiđite ruga Rialto. Ako nekoga želite da obradujete nakitom, ne propustite Jewelry Chimento. 

U Veneciji možete kupiti neke od najpoznatijih marki obuće poput Bruno Magli, Mori e Bozzi ili Rolando Segalin. Za one koji preferiraju kupovinu na jednom mestu tu je i shopping mall T Fondaco Dei Tedeschi.

Ne zaboravite da sebi ili dragim ljudima kupite venecijansku masku ili komad Murano stakla.

Požurite i obezbedite jeftine avio karte na vreme.

HRANA I RESTORANI

U ovoj luci možete uživati u mnogobrojnim specijalitetima domaće kuhinje. Naravno da su u Veneciji, kao i u ostatku Italije, najpopularnija  jela od morskih plodova, paste i pice.

Ipak, sama ova oblast je karakteristična po ribljim specijalitetima: bakalaru, sipi i školjkama. Jedno od tradicionalnih venecijanskih jela je sarde in saor – sardine u marinadi od luka, nastalo kao potreba za konzerviranjem hrane još za doba Mletačke Republike.

Ukoliko želite da probate neke od ovih kulinarskih specijaliteta, izaberite konkretne datume kada želite da putujete i rezervišite avio karte.

HOTELI

Pored velikog broja ekskluzivnih hotela, u Veneciji se nalaze i brojni hoteli nižeg ranga. Takođe su u ponudi i alternativni vidovi smeštaja poput hostela ili apartmana koji funkcionišu po principu ‘stan na dan’ i koji su u današnje vreme sve popularniji.

Na sledećoj stranici vas očekuju hoteli u Veneciji po najpristupačnijim cenama koje smo odabrali za vas.

TRANSPORT

Postoje četiri direktna nedeljna leta avio kompanije Air Serbia između Beograda i Venecije. Ponedeljkom i sredom avion poleće u 07:05h, a petkom i nedeljom u 18:10h. Putovanje avionom traje 1h i 55min.

Avio kompanijom Alitalia možete stići sa jednim presedanjem u Rimu.

Do samog gradskog jezgra, ili dela grada u kome ste odseli, možete doći pomoću autobusa ili brodića.

Autobus – Gradski autobus broj 5 sa aerodroma Marko Polo do rimskog trga (Piazzale Roma) putnike prevozi nekoliko puta na sat. Vožnja autobusom traje oko 35 minuta sa brojnim stanicama i mestom za prtljag. Za razliku od gradskog prevoza, ovi autobusi su uglavnom bele, zelene ili narandžaste boje. Kartu možete kupiti na trafici u okviru samog aerodroma i morate je čekirati u autobusu. Cena je 8€ u jednom, odnosno 15€ u oba smera.

Vodeni autobus – Ovi brodići saobraćaju između aerodroma i venecijanskih ostrva po ceni od 14€ u jednom, odnosno 25€ u oba smera. Ovo je atraktivan, ali ne i brz vid prevoza, jer putovanje obično traje oko sat i 15 minuta.

Katica

Katica

U ovom gradu bih mogla da zivim definitivno. Kanali svuda oko mene. Romaticna muzika, pravo uzivanje

5 godina ago
Milena Krstic

Franca

Treba mi najjeftinija karta do Venecije u jednom smeru za 15.09.2019. Slavi mi momak rođendan, živi tako i želim da ga iznenadim, da se vozimo gondolom i proslavimo našu ljubav.

5 godina ago
Milena Krstic

Petra Korać

Da li imate neke promotivne cene avio karata Beograd Venecija za mart mesec. Boravila bi 10 dana, klizno neki dan gore dole. Ako nema u tom periodu, kažite kada postoje promo cene avionskih karata pa da gleda onda tada da putujem. Javite ako ima neka akcija.

5 godina ago

Review Venecija. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago