Beograd Split avio karte rezervišite online po najpovoljnijoj ceni. Direktni letovi avionom postoje skoro svakog dana.

Najveći i jedan od najlepših hrvatskih priobalnih gradova i omiljenih destinacija Evrope, Split, predstavlja pravu riznicu antičke prošlosti.

Uz idealnu mediteransku klimu, izuzetno bogatu turističku ponudu i specifičan način života, ovaj grad sa svojim brojnim znamenitostima i burnom istorijom, nalazi se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine.

Beograd Split avio karte – rezervacija

Da pogledate ponudu za željeni datum putovanja, popunite gore navedenu formu i obezbedite Beograd Split avio karte.

Za Beograd unesite BEG, a za Split SPU.

Direktan let iz Beograda moguć je avio kompanijama Air SerbiaCroatia Airlines.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

  • Dioklecijanova palata – Prva asocijacija i simbol grada, jedna od najbolje očuvanih i najznačajnijih zdanja rimske arhitekture, izgrađena je za vreme vladavine cara Dioklecijana, po kome je i dobila ime. Podeljena na četiri dela dvema glavnim ulicama, obiluje spomenicima kulture, a unutar nje se između ostalog nalaze i najstarija svetska katedrala, egipatska sfinga i Dioklecijanovi podrumi.
  • Marjan – Brdo koje se uzdiže iznad Splita predstavlja pravu zelenu oazu, omiljeno šetalište i mesto za odmor. Pored gustih borovih šuma, uređenih staza u kojima uživaju i rekreativci, nalazi se mnoštvo starih crkvica. Na samom vrhu pruža se spektakularan pogled na grad, more i ostrva Brač, Šoltu i Čiovo.
  • Peristil – Centralni deo palate i središte kulturnog života Splita. Zahvaljujući jedinstvenoj lepoti i izuzetnoj akustici, idealna je pozorišna i muzička scena gde se održavaju Splitsko leto, koncerti i nalaze brojni ulični svirači. Jedan od tri hrama na Peristilu je i Jupiterov na čijem se ulazu nalazi egipatska sfinga doneta po naredbi cara Dioklecijana. Unutrašnjost krasi i kip Jovana krstitelja, delo velikog vajara Meštrovića.
  • Katedrala Svetog Duje – Nalazi se na Peristilu, prvobitno je bila carski mauzolej, poznata je kao najstarija katedrala na svetu. Nekada se u noj nalazio Dioklecijanov sarkofag, a danas je krase izrezbarena drvena vrata sa prizorima iz života Isusa Hrista. Zvonik katedrale dominira starim gradskim jezgrom, a na njegov vrh možete se popeti stepenicama.
  • Riva – Kultno mesto i omiljeno gradsko sastajalište predstavlja glavnu šetačku zonu koju krase drvoredi palmi. Smatraju je najlepšim delom Splita, a jedan od nezaobilaznih rituala je i ispijanje kafe, tako da nemojte propustiti priliku da iz nekog od brojnih kafića uživate uz pogled na plavi Jadran.

ŠOPING

Unutar zidina starog grada nalaze se prodavnice u kojima možete kupiti neke od suvenira i unikatnih predmeta. Tamo ćete naći umetničke galerije i juvelirnice takođe.

Marmontova ulica poznata je po velikom broju radnji svetskih i domaćih brendova.

U Splitu postoje i shopping mall-ovi u kojima sve što želite imate na jednom mestu. Neki od nji su  Mall of SplitCity Center OneJoker.

HRANA I RESTORANI

Split se sa pravom može nazvati gradom gastronomije. U brojnim restoranima i konobama uživaćete podjednako u mesnim i ribljim delikatesima. Kao predjelo poslužuju se masline, usoljene srdele (sardine) i dalmatinski pršut.

Jedan od lokalnih specijaliteta je pašticada, jelo od goveđeg mesa sa povrćem i smokvama. Treba spomenuti i brudet (kuvana riba koja se poslužuje uz palentu), rižoto od dagnji, tikvica i špargli i bistru supu od kozica i škampa.

Kako bi probali specijalitete dalmatinske kuhinje, izaberite konkretne datume kada želite da putujete i rezervišite  Beograd Split avio karte na našem sajtu.

U omiljene poslastice spadaju kroštule (prženo pecivo), ušećerene mendule (bademi) i torta od rogača. Sve ovo začinite nekim od izuzetnih dalmatinskih vina i prepustite se užitku.

HOTELI

Kao jedna od glavnih turističkih destinacija na Jadranu i Mediteranu, u Splitu nalazi se jako puno hostela i apartmana koji se izdaju na dnevnom nivou.

Kako bi se zaista odmorili tokom vašeg boravka u ovom gradu, za vas smo odabrali najbolje hotele u Splitu.

TRANSPORT

Međunarodni aerodrom Split je udaljen 25km od centra grada.

Najkraće vreme trajanja leta Beograd Split iznosi 1h i 10min.

Prevoz od aerodroma do centra Splita

Autobus – Linijom 37 stižete do autobuske stanice koja se nalazi na kilometar od centra. Polazi se na svakih 20-30 minuta, a cena je €3.

Aerodromski autobus – Nalazi se ispred terminala, ovim vidom prevoza dolazite do glavne autobuske stanice. Dužina vožnje je 30 minuta, kartu možete kupiti kod vozača, a cena je €4.

Transferi – Ukoliko imate dosta prtljaga i želite direktan prevoz do vašeg smeštaja, možete unapred dogovoriti vožnju do bilo koje adrese u Splitu. Cena transporta je €34, a vozač će vas sačekati na dolaznom terminalu.

Taksi – Do vaše željene destinacije stižete uz cenu od €40 do €50.

Anonimni

Justin

Od biciklista se ne moze proci ali inace super

5 godina ago

Review Split. Odustani od odgovora

Share
Published by
Jelena Seratlic

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago