Santjago de Čile

Santjago, kako ga često nazivaju, glavni je i najveći grad Čilea i njen privredni, kulturni i turistički centar.

Parkovi puni spomenika i umetničkih skulptura predstavljaju svojevrsne galerije. Čitava prestonica koju krasi barokni stil i kolonijalna arhitektura, predstavlja muzej na otvorenom.

Smeštena u plodnoj dolini između Pacifika i Anda, leži na reci Mapočo i jedna je od najlepših metropola Južne Amerike.

Beograd Santjago de Čile avio karte – rezervacija

Jednostavno, brzo i lako možete rezervisati Beograd Santjago de Čile avio karte. Za Beograd unesite BEG, a za Santjago de Čile SCL.

Najbrža i najpovoljnija je konekcija preko Pariza kombinacijom Air Serbia i Air France avio kompanija.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Brojne znamenitosti krase Santjago de Čile i kada obezbedite avio karte obavezno planirajte vreme da ih obiđete.

  • La Moneda – Nekadašnja kovnica novca, sredinom devetnaestog veka postala je predsednička rezidencija, a tu funkciju obavlja i danas. Ova impozantna građevina nalazi se u samom gradskom jezgru, a posetioci mogu prošetati i prostranim unutrašnjim dvorištem. U južnom delu palate smešten je izložbeni prostor kulturnog centra, a smena straže, koja se obavlja svakog drugog dana, predstavlja specifičnu atrakciju.
  • Gradska katedrala – Sagrađena na mestu crkava nastradalih u zemljotresima. Od trenutka nastanka dominira glavnim gradskim trgom Oružja na kome se nalazi. Prelepa fasada, drvena vrata ukrašena duborezom i bogato dekorisan oltar čine je jednom od najlepših verskih objekata u zemlji. Pored katedrale i niza palmi, istorijski centrar Santjaga je i omiljeno mesto odmora i okupljanja.
  • Barrio Bellavista – Stari deo grada pravi je boemski kvart u kome još uvek možete osetiti duh prošlih vremena. Šarenolike kuće ukrašene muralima duž ulica sa drvoredima, dom su umetnika i stvaralaca. Najpoznatiji među njima je bio Pablo Neruda. Ovde se nalaze kafane i galerije avangarde, brojni klubovi i popularni butici, što ovaj kraj čine jako posećenim i popularnim.
  • San Kristobal – Brdo koje se uzdiže iznad grada jedno je od omiljenih turističkih atrakcija i mesta za odmor. Ovo je ujedno i najveći park prirode u Santjagu u okviru koga se nalaze zoološki vrt, botanička bašta, bazeni i brojne šetališne staze. Na samom vrhu smeštena je opservatorija i statua Device Marije odakle se pruža spektakularan pogled na metropolu i Ande.
  • Muzej umetnosti iz predkolumbovskog perioda – Poseduje bogatu kolekciju predmeta nastalih pre kolonijalizacije sa područja čitave Južne i Srednje Amerike. Izuzetna zbirka skulptura, spomenika, umetnina, oružja i oruđa podsećaju nas na tradiciju i kulturu davno nestalih naroda. Ovaj izuzetan muzej smatra se jednim od najvrednijih i najznačajnijih na kontinentu.

ŠOPING

Najveći izbor suvenira i autentičnih ručno rađenih predmeta možete naći na periferiji grada u mestu Los Domonicos.

Radnje ovog tipa nalaze se i u samom centru u blizini trga Oružja. U kvartu Barrio Bellavista potražite umetnine u nekoj od brojnih galerija. Tu su takođe i juvelirnice sa nakitom koji krasi poludragi kamen lapis lazuli.

Garderobu i obuću domaćih i svetskih modnih dizajnera pogledajte u buticima finansijske četvrti. Ukoliko svoju kupovinu želite da obavite na jednom mestu, tržni centri su pravo mesto za vas. Shopping mall sa ekskluzivnim svetskim brendovima je Parque Arauco u kvartu Las Condes. Među najpopularnijima su Mall Espacio M, Florida Center i Casacostanera.

HRANA I RESTORANI

U najvećem gradu Čilea nalazi se veliki broj restorana u kojima možete uživati u lokalnim specijalitetima.

Nacionalna kuhinja bazira se na mesu, plodovima mora, žitaricama, voću i povrću poput krompira, kukuruza i pasulja.

Empanadas, pecivo od kukuruznog brašna punjeno različitim filovima, omiljeni su doručak. Tradicionalna čorba pail marina pravi se od morskih plodova i ribe sa dodatkom začina. Među omiljenim jelima je churrascojunetina pečena na roštilju i servirana u okruglom pecivu s umakom od avokada.

Zasladite se uz cuchufli, rolnice vafla punjene kremom od karamele i umočene u čokoladu. Pre obroka preporučujemo da probate pisco, rakiju od grožđa, a na kraju se opustite uz čašu izuzetnog čileanskog vina.

HOTELI

Santjago de Čile kao turistički centar zemlje nudi hostele i apartmane za veliki broj posetilaca.

Najveći izbor i najpovoljnije cene možete naći na linku hoteli u Santjago de Čileu.

TRANSPORT

Postoji nekoliko načina da sa internacionalnog aerodroma stignete do centra Santjaga.

Autobus – TurBus i Centropuerto autobusi saobraćaju do centra ili željene metro stanice. Vožnja traje 45 minuta, a cena je €2,5.

Shuttle – Više različitih kompanija nudi svoje usluge prevoza putnika do gradskog jezgra. Dužina vožnje traje od 30 do 60 minuta, a cena je €9.

Taxi – Za 30-ak minuta možete doći do željene adrese po ceni od €15 do €30.

Anonimni

Jovan

Betonska dzungla

5 godina ago

Review Santjago de Čile. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago