Drugi po veličini grad u Kraljevini Holandiji, Roterdam, smešten nedaleko od ušću reke Rajne u Severno more, nalazi se na zapadu ove ravničarske zemlje.

Metropola sa dugom i bogatom istorijom, danas predstavlja sedište industrije, brodogradnje i trgovine sa značajnim uticajem na kulturu i umetnost čitave regije.

Najveća je luka u Evropi, prepoznatljiva po modernoj i eksperimentalnoj arhitekturi. Sadrži veliki broj mostova, tunela, visokih zgrada, mostova i izložbenih centara kojima privlači jako puno turista iz svih delova sveta.

Ukoliko su vam potrebne Beograd Roterdam avio karte direktno leti Transavia, a rezervaciju za ovu ili neku drugu aviokompaniju možete napravite na našem sajtu popunjavajući formu za pretragu na početku stranice.

TURISTIČKE ATRAKCIJE

Najznačajnija obeležja Roterdama koja preporučujemo da obiđete su:

  • Muzej Boymans-van Beuningen
  • Toranj Euromast
  • Četvrt Delshaven
  • Het park
  • Kraljevski zoološki vrt

ŠOPING

Markethal je ogromna zgrada u obliku potkovice, namenjena za stanovanje sa mnogobrojnim poslovnim prostorijama. U prizemlju zgrade nalazi se stotinak prodavnica sa svežim voćem, povrćem, ribom, cvećem, vinarijama, pekarama.

Roterdam je prava destinacija za ljubitelje shoppinga. Radnje su otvorene do 21h sa raznovrsnim brendovima: H&M, Dior, Prada. Najpoznatiji je tržni centar je Koopgoot, a treba posetiti i tržni centar Bijenkorf, gde se može naći veliki izbor garderobe i aksesoara poznatih dizajnera.

HRANA I RESTORANI

Restorana ima po celom gradu- kako onih sa pristupačnim cenama, tako i elitnih restorana sa italijanskom i japanskom hranom gde su cene visoke.

U restoranima i kafeima uz piće, Holanđani neizostavno konzumiraju kao meze, bitterballen – krokete od mesa. Holandski specijalitet koji možete kupiti i na ulici ili naručiti u restoranu, jeste – gehantbal, male lopte od mlevenog mesa. Poseban delikates su svakako haringeusoljena živa riba, koja se jede poput girica.

HOTELI

Kada poželite da upoznate najveću luku Evrope i grad ispod površine mora, veliki izbor smeštaja po pristupačnim cenama može se naći na linku hoteli u Roterdamu.

TRANSPORT

  • metro – najbrži sistem transporta sa 5 linija
  • tramvaj – povezanost unutar samog grada i brza vožnja od jednog do drugog grada. Idealan je za putovanje na kratkim udaljenostima po centru grada i do predgrađa
  • autobusi

Anonimni

Aleksandar

Svakog dana setali smo izmedju 15-20km. Na svakom koraku se nalazi nesto interesantno

5 godina ago

Review Roterdam. Odustani od odgovora

Share
Published by
Bojan

Recent Posts

Samara

4 godine ago

Džoudži

4 godine ago

Sen Deni

4 godine ago

Zaporožje

4 godine ago

Čang Mai

4 godine ago

Harkov

4 godine ago